Mainos

Kuljetuslakko alkaa tänä iltana

Autoliikennettä koskevassa työkiistassa ei ole saatu aikaan sopua. Lakko alkaa tänään illalla kello 18.

Valtakunnansovittelija Esa Lonkan mukaan työntekijäliitto AKT hylkäsi sovintoesityksen, joka olisi ollut kaksivuotinen ja tuonut 2-3 prosentin palkankorotukset.

Lakko pysäyttää suuren osan linja-autoliikenteestä ja tavarankuljetuksesta. Linja-autot liikkuvat vain suurimmissa kaupungeissa. Monet tehtaat puolestaan voivat pysähtyä muutamassa päivässä, sillä tehtaat ovat riippuvaisia raaka-ainekuljetuksista.

Lakko heijastuu myös kaupan palveluihin nopeasti.

Suurimpien kaupunkien taksikeskukset ovat varautuneet autoliikenteen lakkoon. Taksikeskukset hälyttävät ylimääräisiä autoja huomisiin vuoroihin jo tänään.

Lakko vaikuttaa myös lentoliikenteeseen. Tankkaajista vain kolmannes on töissä lakon aikana Helsinki-Vantaan lentokentällä. Finnair varoittaa, että lentoja voidaan joutua perumaan ja myös myöhästymisiä on odotettavissa.

Lakko haittaa nopeasti myös polttoainekuljetuksia. Esimerkiksi Neste Oil on varautunut lakkoon täyttämällä säiliöitä omilla asemillaan. Työtaistelun venyminen saattaa silti tyhjentää huoltamoiden bensasäiliöt.

AKT:n lakko näkyy lisäksi nopeasti täyttyvinä roskiksina ja erityisesti kotitalousjätteen kasautumisena.

- Asuinkiinteistöille se tulee tuntumaan viikon kahden sisällä, kun jätettä keräytyy ja sitä ei päästä tyhjentämään, sanoo SITA Finlandin toimitusjohtaja Jorma Kangas.

Lue lisää lakon vaikutuksista:

Katso Raimo Pitkäsen juttu

Katso Jussi Kärjen analyysi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.