Mainos

Kuljetuskopterilentäjien koulutus yhä kysymysmerkki

Ensimmäinen puolustusvoimain tilaama kuljetushelikopteri on tullut Suomeen. Maanpuolustustapahtumassa Jyväskylässä esitelty NH90 on kuitenkin vielä prototyyppi, joka ei lennä.

Ensimmäiset uudet kopterit on määrä ottaa käyttöön Suomessa kahden vuoden kuluttua. Yksi ongelma on ollut lentäjien koulutus, nyt tähän haetaan ratkaisua yhteispohjoismaalaisella hankkeella. Apua etsitään aina Kanadasta asti. Tällä hetkellä on myös epävarmaa, saadanko ensimmäinen NH90 suomeen jo kahden vuoden kuluttua.

Yhteispohjoismainen tarjouspyyntö koulutuksesta lähtee maailmalle tämän vuoden aikana. Siinä on mukana erilaisia yhteenliittymiä aina Kanadasta mutta myös Euroopasta, ja Pohjoismaista.

Pyrkimys on löytää kustannustehokkain ratkaisu. Yksi perusongelma on se, että koptereista on valmiin vasta muutama prototyyppi, eivätkä ketkään lentäjät ole saaneet tuntumaa vielä sarjavalmisteisesta kopterista.

Alustavat kokemukset ovat kuitenkin hyviä. Koelennoista saatujen tietojen mukaan kone on erittäin liikehtimiskykyinen ja Suomen puolustusvoimille sopiva. Myös elektronikka päräjää kaikilla tasoilla.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.