Mainos

Kuljetusalan lakko päättyy

Kuljetusalan lakon päättyminen merkitsee myös tukilakkojen peruuntumista. Työt käynnistyvät liikenteen ja satamien osalta niin nopeasti kuin mahdollista.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n hallitus on hyväksynyt yksimielisesti Autoliikenteen työnantajaliiton ALT:n esityksen kuljetusalan lakon ratkaisemiseksi.

Työt käynnistyvät liikenteen ja satamien osalta niin nopeasti kuin mahdollista. Bussiliikenteen on määrä toimia normaalisti jo aamulla. Osa lakon piirissä olevista toiminnoista palannee normaaliksi vasta keskiviikkona.

Osa-aikatyöntekijöille mahdollisuus siirtyä kokoaikatyöhön

Nyt tehdyn ratkaisun mukaan osapuolet perustavat työryhmän, jonka on määrä selvittää työtaisteluun johtaneita epäkohtia. Työnantajaliiton eilen tekemän esityksen mukaan Concordia ja Connex -bussiyhtiöt tarjoavat vakituisessa työsuhteessa oleville osa-aikatyöntekijöilleen mahdollisuutta siirtyä kokoaikatyöhön ensi vuoden alkuun mennessä.

Pääkaupunkiseudulla kunnallista sopimusliikennettä harjoittavissa yrityksissä ei ole myöskään tarkoitus lisätä osa-aikatyöntekijöiden määrää nykyisen, vuoteen 2006 jatkuvan työehtosopimuskauden aikana.

Tuponeuvottelut jatkuvat

Lakon päättyminen mahdollistaa tuponeuvotteluiden jatkamisen heti huomenna. Työmarkkinajohtajien on määrä selvittää neuvotteluaikataulua vielä tämän illan aikana.

Tupopaketti yritetään saada kasattua viikossa. Lakon takia neuvottelut ovat olleet keskeytyksissä keskiviikosta saakka.

Alun perin tavoitteena oli, että keskusjärjestöt olisivat rutistaneet neuvottelutuloksen tulosopimuksesta jo päättyneen viikonvaihteen aikana.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.