Mainos

Kuljetusalan edustajat toiveikkaina neuvotteluihin

Vaikka kaikki kuljetusalan yrittäjien toivomat veroratkaisut toteutettaisiin, ne kattaisivat vain kymmenyksen tarvittavasta noususta, sanoo SKAL ry:n Myllys.

Kuljetusalan ongelmiin haetaan taas tänään ratkaisuja. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ja työministeri Tarja Cronberg tapaavat kaikki alan keskeiset osapuolet iltapäivällä.

- Odotukset ovat korkealla. Siihen on ladattu kovia paineita viimeksi viikko sitten, Suomen kuljetus- ja logistiikkaliitto SKAL ry:n puheenjohtaja Ahti Myllys Huomenta Suomen haastattelussa.

Kuljetusalan ahdinkoa puitiin viimeksi viime viikon tiistain tilaisuudessa. Mistään konkreettisista toimista ei vielä tuolloin sovittu.

- Toivon todella, että Pekkarinen kantaa nyt lupaamansa vastuun.

Kuljetusala on arvioinut, että Suomea uhkaa kuljetusyritysten konkurssiaalto, jollei kuljetusten hintoja ei saada nostettua. Hintojen nosto edellyttäisi nykyisten kuljetussopimusten purkua.

- Pekkarinen ei kuitenkaan pysty ratkaisemaan tätä yksin. Vaikka kaikki toivomamme polttoaineratkaisut toteutettaisiin, ne kattaisivat ainoastaan kymmenen prosenttia tästä noususta. 90 prosenttia toivomastamme noususta tulisi siitä, että kuljetusyrittäjät pystyisivät neuvottelemaan asiakkailtaan pois.

Valtaosassa kuljetussopimuksista on Myllyksen mukaan kohta, joiden mukaan hintoja välillä tarkistetaan. Nämä tarkistusvälit eivät kuitenkaan ole tarpeeksi lyhyet, sillä polttoaineiden hinnat ovat nousseet yhtäkkiä. Pahin nousu nähtiin viime toukokuussa, jolloin kiista kärjistyi.

Asiakkaat eivät tuolloin suostuneet tarkistamaan hintoja.

Monet kuljetusalan yritykset ovatkin jättäneet ajoja ajamatta, koska se ei nykyisillä polttoainehinnoilla yksinkertaisesti kannata. Myllys ilmoittaa olevansa yksi näistä yrittäjistä.

- On järjetöntä ajaa yritystä nurin ajamalla tappiota, Myllys muotoilee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.