Mainos

Kuljetukset siirtyvät Viron satamiin

Itämeren viennin painopiste on selvästi siirtymässä Viron satamiin. Erityisesti tämä koskee öljytuotekuljetuksia, mutta myös puutavaraa kuljetetaan Virosta jatkuvasti enenevässä määrin.

Tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana vienti Suomen satamien kautta oli 12,35 miljoonaa tonnia eli samaa tasoa kuin vuosi sitten. Huhtikuussa vienti väheni yli kolme prosenttia. Samanaikaisesti on yksinomaan Tallinnan satamien kautta kulkevan rahdin määrä kasvanut 19 prosenttia.

Tallinnan neljän sataman kautta kuljetettiin alkuvuodesta tavaraa lähes kymmenen miljoonaa tonnia. Suurimman osa kuljetuksista muodostivat nestemäiset polttoaineet ja muut öljytuotteet. Niiden osuus oli lähes 5,5 miljoonaa tonnia. Kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan on lähes 60 prosenttia.

Tallinnan satamayhtiö omistaa Muugan, Paljassaaren, Paldiskin ja keskikaupungin satamat. Paldiskin satamasta viedään mm. puutavaraa Ruotsiin, öljykuljetukset keskittyvät Muugaan ja keskikaupungin Vanhasatama puolestaan on pääosin matkustajaliikenteen käytössä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.