Mainos

Kuljettaja veti hätäjarrusta noin sekunti ennen törmäystä – Raaseporin turmasta ei syytettä

Raaseporissa kolmen varusmiehen kuolemaan johtaneesta tasoristeysonnettomuudesta ei nosteta syytettä, tiedottaa valtakunnansyyttäjänvirasto.

Myös yksi kiskobussin matkustaja kuoli, kun kiskobussi ja armeijan maastokuorma-auto törmäsivät Skogbyn tasoristeyksessä viime vuoden lokakuun lopulla. Matkustajan kuolemalle ei oikeuslääkärin tutkimuksissa löydetty syy-yhteyttä törmäykseen.

Kuorma-auton kuljettajana toimineen varusmiehen epäiltiin syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kolmeen kuolemantuottamukseen.

Syyttäjän mukaan sää oli tapahtuma-aikaan erittäin hankala ja kuorma-auton rakenne rajoitti näkyvyyttä ohjaamosta. Kuljettajalla ei syyttäjän mukaan ollut missään vaiheessa konkreettista mahdollisuutta nähdä kiskobussia.

Syyttäjä päätti, ettei ole todennäköisiä syitä sen tueksi, että kuljettajana toiminut varusmies olisi syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen tai kuolemantuottamukseen.

Risteys oli kuljettajalle tuttu

Kuljettaja kiisti syyllistyneensä rikokseen ja kertoi, että oli nukkunut tarpeeksi, tunsi risteyksen ja automalli oli hänelle tuttu.

– Hän on kertonut, että hän katsoi oikealle, suuntaan josta kiskobussi tuli, kun hän lähestyi risteystä. Mutta hän ei ole nähnyt siellä mitään. Keli ja ajokeli olivat huonot ja oli sumua, syyttämättäjättämispäätöksessä sanotaan.

Kiskobussin kuljettaja kertoi, että aamu oli valkenemassa ja satoi vettä tai räntää. Kuljettaja näki kuorma-auton, joka lähestyi risteystä. Hän antoi äänimerkin kaksi kertaa varoittaakseen hitaasti kohti risteystä liikkuvaa kuorma-autoa.

– Hän oletti sen pysähtyvän ennen risteystä. Hänen hämmästyksekseen kuorma-auto jatkoi kuitenkin risteykseen, minkä johdosta hän veti hätäjarrusta noin sekunti ennen yhteentörmäystä, syyttäjän papereissa kerrotaan.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat arvioivat tasoristeyksen erityisen vaaralliseksi. Kun sitä lähestyy idän suunnasta, näkömatka on oikealle onnettomuusjunan tulosuuntaan liian lyhyt junien vauhtiin nähden. Valoton ja puomiton tasoristeys on nyt suljettu vaarallisuuden takia. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja