Tällä kertaa kulhosta ei tarjoilla keittoa vaan mitä erilaisempia kulhoruokia. Termillä tarkoitamme wokkeja, nuudeleita, laksoja, curryja, erilaisia salaatteja jne. Melkein mitä vain! Yhdistävä tekijä kaikille on tarjoiluastia eli kulho.
Kulhoruoat ovat usein nopeita valmistaa ja helppoja syödä. Kulhon kanssa voi upottautua vaikkapa sohvalle television ääreen raskaan työpäivän päätteeksi. Lisäksi kulhoruoat sopivat mitä mainioimmin suuriinkin juhliin tarjottaviksi. Tarjoa ruoka silloin mahdollisimman suuresta kulhosta tai vaikkapa suuresta pesuvadista.
Thai curry (4 annosta)
- 100 g vihreitä papuja (esim. pakasteesta)
- 1 rkl öljyä
- 1 kpl sipuli
- 1-2 rkl vihreää curry tahnaa
- 1 tlk kookosmaitoa
- 1,5 dl vettä
- 1 kpl paprika
- 150 g parsakaalia
- 1 kpl kesäkurpitsa
- 1/2 kiinankaali
- 2 rkl fish saucea
- 2 rkl sitruunan tai limen mehua
- 2 tl raastettua sitruunan tai limen kuorta
- 2 tl sokeria
- riisiä tai nuudeleita
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai wokissa. Laita sinne hienonnettu sipuli ja curry tahna. Hauduta noin 3 minuuttia sekoitellen. Lisää kookosmaito ja vesi. Anna kiehahtaa. Hauduta n. 5 minuuttia. Lisää pavut, suikaloitu paprika ja parsakaali. Hauduttele edelleen n. 5 min. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja suikaloitu kaali. Hauduta kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää fish sauce, sitruunan mehu ja kuori ja sokeri. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.