Kulhoruokaa
Tällä kertaa kulhosta ei tarjoilla keittoa vaan mitä erilaisempia kulhoruokia. Termillä tarkoitamme wokkeja, nuudeleita, laksoja, curryja, erilaisia salaatteja jne. Melkein mitä vain! Yhdistävä tekijä kaikille on tarjoiluastia eli kulho.
Kulhoruoat ovat usein nopeita valmistaa ja helppoja syödä. Kulhon kanssa voi upottautua vaikkapa sohvalle television ääreen raskaan työpäivän päätteeksi. Lisäksi kulhoruoat sopivat mitä mainioimmin suuriinkin juhliin tarjottaviksi. Tarjoa ruoka silloin mahdollisimman suuresta kulhosta tai vaikkapa suuresta pesuvadista.
Thai curry (4 annosta)
- 100 g vihreitä papuja (esim. pakasteesta)
- 1 rkl öljyä
- 1 kpl sipuli
- 1-2 rkl vihreää curry tahnaa
- 1 tlk kookosmaitoa
- 1,5 dl vettä
- 1 kpl paprika
- 150 g parsakaalia
- 1 kpl kesäkurpitsa
- 1/2 kiinankaali
- 2 rkl fish saucea
- 2 rkl sitruunan tai limen mehua
- 2 tl raastettua sitruunan tai limen kuorta
- 2 tl sokeria
- riisiä tai nuudeleita
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai wokissa. Laita sinne hienonnettu sipuli ja curry tahna. Hauduta noin 3 minuuttia sekoitellen. Lisää kookosmaito ja vesi. Anna kiehahtaa. Hauduta n. 5 minuuttia. Lisää pavut, suikaloitu paprika ja parsakaali. Hauduttele edelleen n. 5 min. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja suikaloitu kaali. Hauduta kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää fish sauce, sitruunan mehu ja kuori ja sokeri. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.
Currysta saat lihaisamman version lisäämällä sinne kana- tai possusuikaleita ennen papuja, paprikaa ja parsakaalia.
Katkarapu-juustopasta (4 annosta)
- 1 sipuli
- öljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 kalaliemikuutio tai fondia
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 valkosipulinkynttä
- 300 g katkarapuja
- nippu tuoretta tilliä
- 100 g sinihomejuustoa
Hienonna sipuli ja paista se öljyssä kuultavaksi. Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kokoon n. 10 min. Lisää katkaravut, hienonnettu tilli sekä hienonnettu juusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa pastan kanssa.
Parsakaali-broileriwok (4 annosta)
- 600-800 g parsakaalia
- n.300 g broileria tai kalkkunaa suikaleina
- 5-6 valkosipulin kynttä
- 1 iso sipuli
- 0,5 dl soijakastiketta
- 1 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- mustapippuria myllystä
- chiliä
- 1-2 dl suolapähkinöitä
- paistamiseeen öljyä
Leikkaa parsakaaleista kukinnot erikseen. Puolita isoimmat kukinnot. Kuori varsi ja leikkaa se suikaleiksi. Suikaloi myös sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista parsakaalin varsia ja sipuleita siinä hetki. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne. Kumoa joukkoon parsakaalin kukinnot ja kuullota niitä hetki. Sekoita vesi, soija, sokeri ja maissitärkkelys. Kaada seos pannulle ja sekoita. Mausta. Hauduta kannen alla 5 min. Ripottele pinnalle suolapähkinät ja tarjoa nuudeleiden tai riisin kanssa.
Uusimmat
-
19:11
IS: Valkeakosken teinisurman tutkinta valmistui – mukana uusi rikosnimike
-
19:10
Törkytoimintaa HIFK-katsomossa – selvitys nyt käynnissä: "Ei edusta millään tavalla arvoja"
-
19:06
Lehtisaaren taposta tuomittu mies taas syytettynä – puolalaisjohtoinen rikollisryhmä levitti 1 600 kiloa amfetamiinia
-
19:05
Donald Trumpin salamurhayrityksestä epäilty kahleissa tuomarin eteen – syytteet julki
-
19:03
Avioeron keskellä olevat Jennifer Lopez ja Ben Affleck kokoontuivat perhelounaalle – artisti pitää edelleen kihlasormustaan
-
19:01
Suomalaiseen tautiperintöön kuuluu tappaviakin sairauksia – miksi niitä aiheuttavia geenejä ei seulota ennaltaehkäisevästi?
-
18:10
Presidentti Stubb osallistuu YK:n yleiskokoukseen New Yorkissa
-
18:03
"Suorastaan sulitte yhteen" – näin tuomaristo kommentoi Arja Korisevan tangoa
-
18:01
Entinen juoksijatähti pyrkii Kansainvälisen olympiakomitean johtajaksi
-
17:56
Esitutkinta valmistunut unkarilaisten pyörittämästä paritustoiminnasta – rikoshyöty yli puoli miljoonaa
-
17:55
Liian söpöä? Virtahepovauva "Pomppiva possu" nousi somekomeetaksi
-
17:53
Putin värvää 180 000 uutta sotilasta
-
17:41
Odotettu oikeudenkäynti käynnistyi – Manchester Cityä uhkaa jopa Valioliigasta poistaminen
-
17:32
Ruokatoimittajan superhelppo lohiruoka: "Valmistaminen vie vain 15 minuuttia"
-
17:25
Shanghaissa korjataan historiallisen voimakkaan taifuunin tuhoja
-
16:59
Gary Shaw on kuollut – seuralegenda ei toipunut vakavasta loukkaantumisesta
-
16:56
Sami Uotila loukkasi takareitensä TTK:n harjoituksissa – kertoo, miten jalka saatiin tanssikuntoon juuri ennen lähetystä
-
16:53
Venäjä kertoo evakuoineensa useita kyliä Kurskin alueella
-
16:49
Orpo Ruotsin ja Suomen Nato-yhteistyöstä: Olemme onnellisia siitä
-
16:31
Susi tappoi Eddyhummer-mäyräkoiran Porissa
-
Lataa lisää