Mainos

Kuka tiesi ja mitä? Metson johdossa puhutaan kahta tarinaa

Metson päätös lisäosinkojen perumisesta on päivän yllätysuutinen. Päätöksen taustoista on ristiriitaa yrityksen sisällä.

Keskeisin ero on siinä, että Metson hallituksen puheenjohtajan mukaan hallitus ei aikanaan lisäosingoista päättäessään tiennyt, että yhtiössä aloitetaan yt-neuvottelut. Metson toimitusjohtajan mukaan hallitusta informoitiin neuvottelujen alkamisesta hyvissä ajoin, vaikka tarkkaa päivää ei tiedossa ollutkaan.

MTV3 Uutisten haastattelussa Metson toimitusjohtaja Matti Kähkönen ja hallituksen puheenjohtaja Jukka Viinanen kertoivat oman näkökulmansa siihen, miten lisäosingoista aikanaan päätettiin, ja miksi ne päätettiin perua.

Mitä olisi pitänyt tehdä toisin?

Viinanen: Meidän olisi pitänyt tietää, että tulossa on yt-neuvottelut. Silloin emme olisi lähteneet ylimääräisiä osinkoja ehdottelemaan.

Onko tämä noloa?

Kähkönen: No sillä tavalla tietenkin, että hallituksen asia on päättää osakkeenomistajien kanssa osingoista ja johto on vastuussa tällaisista uudelleenjärjestelyistä. Johto tiedottaa asioista hallitukselle kaikista uudelleenjärjestelyistä, joten siinä mielessä hallitus oli tietoinen niistä.

Viinasen mukaan hallituksella ei ollut tietoa ajankohdasta

Kähkönen: Tarkkaa päivää ei varmasti ollut silloin, kun sitä hallituksessa käytiin läpi. Nämä on suunnitelmia, mutta nehän on operatiivisen johdon päätöksiä sitten kuinka mennään eteenpäin.

Mutta kuitenkin vasta lisäosingonjakopäätöksen jälkeen?

Kähkönen: Kyllä vasta sen jälkeen, mutta kuitenkin ennen viime tiistain yt-infoa.

Onko johtoryhmän ja hallituksen kommunikaatiossa jotain pielessä tällä hetkellä?

Kähkönen: Ei minun mielestä. Se toimii oikein hyvin. Kyllä meillä on erittäin avoimet ja hyvät suhteet.

Eli teidän mukaan kommunikaatiossa ei ole ollut ongelmia, vaikka Viinanen sanoo, että on ollut?

Kähkönen: Molemmin puolin ollaan näistä asioista keskusteltu ja pidetty tietoisena, mitä on tapahtumassa. Se, että onko yksi erityinen päivä kerrottu, koska yt:t tapahtuu, niin se kerrottiin muutamaa päivää tai päivää ennen hallitukselle. Yleinen tieto oli, että tällainen prosessi on meneillään.

Ettekö te kommunikoineet toistenne kanssa näitä päätöksiä tehtäessä?

Viinanen: Kyllä me kommunikoimme tietenkin. Hallituksen kokouksessa on toimitusjohtaja läsnä. Eihän näin isoa päätöstä uudelleenjärjestelyistä olisi tehty ilman hallituksen tietoa asiasta.

Minkä takia lisäosingoista ja yt-neuvotteluista ilmoitettiin suurin piirtein samaan aikaan?

Viinanen: Sanopas se. Mehän teimme sen päätöksen ylimääräisistä osingoista 6. syyskuuta ja siitä noin viikko eteenpäin yhtiö ilmoitti näistä uudelleenjärjestelyistä. Hallitus oli tietoinen, että tällaista tarvetta on, mutta meillä ei ollut ajankohdasta mitään tietoa silloin, kun tehtiin päätös osingoista.

Katso Joonas Lepistön juttu (Kymmenen uutiset 20.9.2012)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.