Mainos

Kuka tahansa virkailija ei voi marssia holviin hakemaan rahaa

Kaikki pankin työntekijät eivät suinkaan pääse käsiksi käteiseen rahaan, sanoo OP-keskuksen turvallisuusyksikön päällikkö Reijo Lähde. Mitä suuremmista summista on kysymys, sitä järeämmät ovat turvatoimet.

- Kaikki pankkikonttorissa eivät pääse kiinni edes pieneen määrään käteistä. Oikeudet määritellään työtehtävien mukaan. Käytännössä ne ihmiset, joilla ei ole käteiskassaa, eivät pääse käsiksi käteiseen rahaan, Lähde sanoo.

Niin sanottu tavallinen toimihenkilö ei esimerkiksi pääse tuosta vaan marssimaan kassakaapille tai pankkiholviin hakemaan rahaa suuria määriä.

- Rahat ovat siellä jonkun toisen takana. Tällä tavalla näitä oikeuksia ja mahdollisuuksia päästä rahoihin pyritään rajoittamaan, Lähde kertoo.

Hänen mukaansa rahojen turvalliseen käsittelyyn, säilytykseen ja sisäiseen valvontaan liittyvät ohjeistukset ja menettelytavat ovat Osuuspankeissa peruslähtökohdiltaan riittävät.

- Totta kai valvontaan tullaan tässä tilanteessa kiinnittämään huomiota.

Turvallisuusyksikön päällikkö ei halua lähteä ruotimaan epäilyjä, jotka koskevat pankin oman työntekijän mahdollista osallisuutta 60 000 euron rahasumman viemiseen.

- Poliisitutkinta on edelleen kesken. Se ja mahdollinen oikeuskäsittely tulee näyttämään, mitä oikeasti on tapahtunut. Ei voi sanoa, että joku on syyllistynyt johonkin ennen kuin on tuomittu rikoksesta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.