Mainos

Kuka on jättänyt pikkulemmikkejä kuolemaan pakkaseen?

Helsingissä on löydetty lyhyen ajan sisään useita ulos jätettyjä pikkulemmikkejä.  

Esimerkiksi Vuosaaresta on löytynyt alle kymmenen päivän sisällä kolme pihalle jätettyä marsua. Marsuista kaksi löydettiin lokakuun 11. päivä ja toimitettiin Viikin löytöeläintaloon. 

Tapaukset ihmetyttävät ja huolestuttavat, sillä marsuille hylkääminen luontoon tähän vuodenaikaan on käytännössä kuolemantuomio.

– Eivät ne selviä, kun pakkaset alkavat. Eli se on kyllä tosi surullinen tarina marsulle pakkasten myötä, toteaa Anu Kilponen Viikin löytöläintalosta.

Kilposen mukaan Vuosaaren hylättyjen marsujen tapaus on harvinainen. Hän ei uskalla spekuloida, liittyvätkö löytyneet marsut toisiinsa.

Yhdenkään pihalle jätetyn marsun omistajaa ei ole toistaiseksi löytynyt. 

Kolmannelle marsulle löytynyt koti

Kolmas ulos hylätty marsu löytyi Kallahden koulun lähistöltä 20. päivä. Marsun löysi Taissia Chpakovan tytär ystäviensä kanssa, joilla kesti 3,5 tuntia saada arka eläin kiinni. Urakassa onnistuttiin lopulta verkon ja kurkun avulla.

Chpakova antoi marsulle tilapäisen kodin ja yritti etsiä omistajaa Facebookin kautta. Myöskään tämän marsun omistajaa ei ole tavoitettu.

Chpakovaa pihalle jätetyt marsut kummastuttavat.

– Ihmetyttää, miten tämä on mahdollista. Nyt on kuitenkin jo niin kylmä. Ihmetyttää myös se, että näin pieniä eläimiä on nyt löytynyt kolme Vuosaaresta.

Chpakova epäileekin tapausten liittyvän toisiinsa. Vaikka tyttären pelastaman marsun omistajaa ei löytyisi, ei marsu kuitenkaan jää vaille kotia.

– Marsu voi hyvin, se on syönyt ja saanut huolenpitoa. Me emme pysty sitä pitämään, koska meillä on koira ja se on mennyt nyt tästä marsusta vähän sekaisin. Marsukin vähän pelkää meidän innokasta koiraa.

Chpakova on saanut muutamia yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat olleet vapaaehtoisia tarjoamaan marsulle kodin.

– Heillä kaikilla on ennestään marsuja. Nyt pitää valita vain paras vaihtoehto.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.