Mainos

Kuka luuli tappavaa heroiinia kokaiiniksi?

Helsingin poliisin huumerikosyksikkö yrittää selvittää, mikä käsittämätön syy johti heroiinin nauttimiseen kokaiinina. Erehdyksen vuoksi yksi nuori mies kuoli ja toinen joutui sairaalahoitoon 7. joulukuuta.

Tapahtumat johtivat poikkeuksellisen suureen huumetakavarikkoon. Poliisi kertoi tänään saaneensa markkinoilta lähes kilon erittäin vahvaa heroiinia.

Glo-hotellissa pidetyt juhlien jatkot muuttuivat kohtalokkaiksi, kun juhlijat päättivät ostaa kokaiinia viihdekäyttöä varten. Myyjät toimittivatkin ostajille erittäin vahvaa heroiinia.

Juhlat päättyivät 27-vuotiaan miehen yliannostuskuolemaan. Ensihoitajat onnistuivat täpärästi pelastamaan 25-vuotiaan juhlijan.

Erehtyikö myyjäkin?

Heroiini on hieman kokaiinia kalliimpaa, ja huumeiden vaikutustavat ovat lähes päinvastaiset. Tottumattomalle käyttäjälle heroiini aiheuttaa helposti kuoleman, sillä yliannostus pysäyttää hengityksen.

Huumekauppiaiden liiketoiminnan kannalta on tärkeää pitää asiakkaat hengissä ja tyytyväisinä. Miten siis on mahdollista, että heroiinia on kaupiteltu kokaiinina?

– Sitä tässä selvitellään, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jari Pynnönen sanoo.

– Meillä on tiettyjä epäilyjä, mutta mitään varmaa tietoa ei vielä ole.

Pynnösen mukaan on selvää, että ostajat luulivat saaneensa kokaiinia.

– Selvittelemme nyt toimittajapuolen tietoisuutta aineesta.

On mahdollista, että myyjä on erehtynyt aineesta tai tilauksesta. Erikoista asiassa on myös se, että aine oli pitoisuudeltaan hyvin vahvaa. Yleensä sekä kokaiiniin että heroiiniin sekoitetaan muita aineita eli niitä "jatketaan", jotta myyjä hyötyisi myymällä mahdollisimman suuria määriä.

Poliisi on vanginnut tapauksen johdosta kymmenen ulkomaalaista törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyinä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.