Mainos

Kuka lohduttaisi Nyytiä Helsingin kaupunginteatteriin

Helsingin kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa Tove Janssonin musiikkinäytelmä Kuka lohduttaisi Nyytiä. Janssonin tarina on syvästi filosofinen seikkailu.

Helsingin kaupunginteatterissa valmistuu ensi-iltaan Tove Janssonin monikerroksinen tarina Kuka lohduttaisi Nyytiä. Esityksen ohjaa Birgitta Ulfsson, jolle tarina on tuttu entuudestaan. Hän teki siitä sovituksen jo 17 vuotta sitten nykyisen kotikaupunkinsa Göteborgin Folkteaterniin. Sama sovitus nähdään nyt Helsingissä.

Kuka lohduttaisi Nyytiä on aikuiselle syvästi filosofinen kirja. Lapsille se merkitsee suurta seikkailua ja ystävyyden toteutumista. Toisin kuin kirjassa Ulfssonin sovituksessa Tuittu tulee mukaan jo tarinan alkuvaiheessa.

Milka Ahlroth, näytelmän Tuittu on haaveileva runotyttö. Reidar Palmgren näyttelee Nyytiä.

- Näytelmä sopii sekä aikuisille että lapsille. Alle kouluikäisetkin löytävät tarinasta rakkauden merkityksen ja pelkäävät Nyytin ja Tuitun mukana yksin jäämistä, sanoo ohjaaja näytelmän ennakkoesitteessä.

Tove Jansson kirjoitti sovitukseen Tuitun, Nyytin ja Mörön laulut. Esityksen muusikkona on Christer Hackman. Kirsi Kunnas on tehnyt suomennoksen. Liisa Urpelainen ja Vexi Salmi ovat suomentaneet laulujen sanat. Musiikin Nyytiin ovat säveltäneet Caisa ja Niklas Roman.

Ennen näytelmää esitetään Pikku Niin ja Näin Kabaree, jossa kuullaan Erna Tauron säveltämiä lauluja Tove Janssonin teksteihin.

Molemmat esitykset ovat ensi-illassa 1. huhtikuuta Studio Elsassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.