Mainos

Kuka irrottaa polkupyörän renkaita Pohjois-Helsingissä? Pyöräkorjaajalta vakava varoitus jopa hengenvaarallisesta ilmiöstä

Helsinkiläisen Fillarifiilari-pyöräliikkeen omistaja varoittaa hyvin erikoisesta ilmiöstä. Liikkeeseen tuotiin perjantaina lyhyen ajan sisällä kaksi polkupyörää, joiden renkaista oli irrotettu mutterit.

Pohjois-Haagassa sijaitsevan liikkeen omistaja Oula-Heikki Rantanen kertoo, että perjantaiaamuna vanhempi rouva talutti pyöränsä liikkeeseen ja kertoi, että jotain on vialla.

– Ensi silmäyksellä näin, että renkaasta puuttuvat mutterit. Rouva kertoi, että oli ajanut Kannelmäen vanhalta ostarilta eteenpäin ja jossain vaiheessa huomannut, että kulkupeli on jollain tavalla epävakaa.

Sattuma olisi ollut aikamoinen, sillä heti perään toinen asiakas tuli Rantasen liikkeeseen pyörää taluttaen.

– Henkilö oli ollut asioilla Pakilassa ja kaupasta lähtiessään pyörä oli ruvennut pitämään kummallista ääntä. Syynä oli se, että takarenkaan ja eturenkaan navan muttereita oli löysytetty tarkoituksella.

– Molemmissa minun liikkeeseeni tulleissa tapauksissa oli myös nelimillisellä kuusiokoloavaimella väännetty lokasuojan aisat löysemmälle, Rantanen sanoo

Rantasen liikkeessä huolletaan varsinkin kesäkaudella paljon pyöriä. Ammattilaisen arvion mukaan edellä kuvatut tapaukset eivät synny itsestään. Löysät renkaat ovat selvää ilkivaltaa.

Päivitys varoittaa

Polkupyörien asiantuntija laittoikin päivityksen Fillarifiilareiden Facebook-sivulle. Kirjoitukseen tulleiden kommenttien perusteella alueella muutama muukin oli törmännyt lähipäivinä samaan, jopa hengenvaaralliseen tilanteeseen.

– Jos täräyttää esimerkiksi pyörätien kantin reunaan ja renkaasta on mutterit löysätty kokonaan, niin se rengas lentää siitä varmasti irti.

Rantanen sanoo, että ennen kuin mahdollinen ilkivallantekijä saadaan kiinni, pyöräilijöiden kannattaa tarkistaa renkaiden kiinnitys jopa kauppareissullakin.

– Aina kun lähdet liikenteeseen, tarkista, että pyörät pysyvät kiinni. Tietysti jarrut kannattaa tarkistaa myös. Kyllä minä toivon, että se tai ne tyypit jäävät kiinni, Rantanen summaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.