Mainos

"Kuka halua miljonääriksi" katkolla Ruotsissa?

Ruotsin TV4-televisiokanavan suosittua Kuka haluaa miljonääriksi ohjelmaa uhkaa lopettaminen. Ruotsin valtiollinen arpajaistarkastuslaitos sanoi tänään, että ohjelmassa on kyse enemmän arpajaisista kuin kilpailusta. Ohjelma on siten laiton, koska arpajaisten järjestämiseen tarvitaan Ruotsissa erityinen lupa.

-Arpajaistarkastuslaitos tulkitsee minun mielestäni arpajaislakia hyvin, hyvin omituisesti, sanoo TV4:n ohjelmapäällikkö Jan Scherman synkkänä. Hän pitää tiukasti kiinni siitä, että ohjelma on tietokilpailu. Schermanin mukaan kyse on lisäksi ostetusta ohjelmasta, joka on lähetettävä myyjän määräämässä muodossa.
Arpajaistarkastuslaitoksen osastopäällikkö Torsten Fagerlund on toista mieltä:
-Ohjelmassa on yksinkertaisesti liian paljon sattumanvaraisuutta ja arvuuttelua ja arpajaisosuus on suurempi kuin suoritusosuus, hän korostaa. Ruotsin arpajaislain mukaan arpajaisiksi katsotaan toiminta, jossa yksi tai useampi osallistuja voi omalla panoksellaan tai ilman omaa panosta saada suuremman voiton kuin kukaan muu osallistuja.

Kuka haluaa miljonääriksi -ohjelmassa osallistujia autetaan ja he voivat valita neljän vaihtoehdon välillä. TV4:n johto valitti heti arpajaistarkastuslaitoksen päätöksestä ja kertoi, että jäljellä olevat kaksi jaksoa lähetetään suunnitelmien mukaisesti, eli ensi ja sitä seuraavana perjantaina. Arpajaistarkastuslaitoksen vt. johtaja Leif Löwinder sanoi iltapäivälehti Aftonbladetin verkkolehdelle, että poliisi-ilmoitus saattaa siinä tapauksessa tulla ajankohtaiseksi.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.