Mainos

Kuka aiheutti vauvalle 9 luunmurtumaa? KKO pui harvinaista juttua

Muutaman kuukauden ikäisellä tyttövauvalla todettiin yhdeksän luunmurtumaa eri puolilla kehoa. Lapsi otettiin huostaan ja vanhemmista tehtiin rikosilmoitus törkeästä pahoinpitelystä.

Lasta syksyllä 2009 tutkineiden lääkäreiden mukaan vammat olivat voineet syntyä ainoastaan rajun onnettomuuden, esimerkiksi autokolarin, tai väkivallan seurauksena. Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa vanhemmat syyttivät perheen hoidossa ollutta koiraa, mutta oikeus ei pitänyt väitettä uskottavana. Koska vanhemmat eivät osanneet antaa uskottavaa selitystä lapsen vammoille, heistä jomman kumman tai molempien todettiin mitä suurimmalla todennäköisyydellä pahoinpidelleen lasta poikkeuksellisen julmasti.

Sekä Ylivieska-Raahen käräjäoikeus että Rovaniemen hovioikeus kuitenkin päätyivät vapauttamaan vanhemmat syytteistä.

"Tässä tilanteessa ei jää järkevää epäilyä siitä, etteikö toinen vanhemmista tai vanhemmat yhdessä ole pahoinpidelleet [vauvaa]. Kun on jäänyt selvittämättä, kumpi vanhemmista on pahoinpidellyt lasta tai että he olisivat tehneet niin yhdessä, syyte törkeästä pahoinpitelystä on hylättävä", perusteli Rovaniemen hovioikeus tuomiossaan.

Virallinen syyttäjä ei enää nähnyt syytä hovioikeuden tuomion jälkeen viedä asiaa eteenpäin, mutta lapsen edunvalvoja haki asiassa valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Korkein oikeus päätti ottaa asian käsittelyyn.

Suullinen käsittely järjestetään huomenna kello 10. Vanhemmat on velvoitettu sakon uhalla saapumaan oikeudenkäyntiin.

(MTV3)

(21.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.