Mainos

Kuivuus tuhoaa Pohjois-Korean pellot

Pohjois-Korean viljapeltoja koettelee pahin kuivuus yli 90:ään vuoteen. Maissisadon arvioidaan tuhoutuneen 70-prosenttisesti. Punaisen Ristin työntekijät ovat tallentaneet videonauhalle lohduttomia näkymiä helteen kärventämistä pelloista ja nälkiintyneistä orpokotien asukkaista.

Maatyöläiset eivät voi muuta kuin korjata kuolleet viljakasvit pois ja muokata maan seuraavaa satoa varten - ja rukoilla, että seuraava sato onnistuisi. Elintärkeä kasteluvesivarasto, Huangjun tekoallas, on huvennut murto-osaan normaalista. Joka sekunti altaasta virtaa pois tonneittain vettä. Uutta ei tule tilalle.

Koko Pohjois-Korea ei ole saanut sadetta juuri lainkaan viikkoihin. Punainen Risti arvioi, että noin 70 prosenttia maissisadosta on menetetty.

Maata piinaa pahin helleaalto 92 vuoteen.Lämpömittarit näyttävät yli 35 plusastetta, mikä ylittää roimasti tämän vuodenajan normaalilämpötilan. Näin kuumaa kuivuutta ei Pohjois-Koreassa ole koettu ilmeisesti sitten vuoden 1905. Nyt kato uhkaa jo riisiviljelmiäkin.

Sääolojen oikuttelu koettelee 23-miljoonaista Pohjois-Korean kansaa jo kolmantena vuonna perätysten. Kahtena edellisvuonna pellot peittyivät tulvavesillä, ja nyt maa halkeilee kuivuudesta.
(MTV3/Pekka Karppinen)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.