Mainos

Kuivuus aiheuttanut tuhoja istutuksille

Kasvukausi käynnistyy tänä vuonna kolmisen viikkoa tavallista myöhemmin. Routa on vielä syvällä ja maa on rutikuiva.

Kuivuuden pelätään aiheuttaneen vakavia tuhoja viime syksyn istutuksille. - Viime kesän kovat helteet ja oikeastaan poikkeuksellisen kuiva kausi, joka kesti syksyyn talven tuloon asti takaa sen, että maasta puuttuu hirveästi vettä ja havukasvit erityisesti ovat kärsineet. Nämä ainavihannat kasvit ja viime kesän istutukset ovat kovimmilla, toiminnanjohtaja Jyri Uimonen Taimistoviljelijät ry:stä kertoo.

Kuivuuden lisäksi tuhoja on tehnyt myös poikkeuksellisen varhainen talventulo. Lokakuun pakkasten arvellaan aiheuttaneen vaurioita, joiden lopullinen laajuus paljastuu vasta lumien lähdettyä.

- Siitä lokakuun äkillisistä pakkasista johtuen meillä ei kasvit ehtineet tuleentumaan. Siellä on varmaan odotettavissa aika isojakin vahinkoja - ihan taimistoillakin, yrittäjä Markku Viksten Vikstenin Taimistolta uskoo.

Puutarha-alan ammattilaisten mukaan kasvukausi ei ole käynnistynyt yhtä ankeissa tunnelmissa aikoihin. - Suunnilleen sadan vuoden aika pitää mennä taaksepäin, että löytyy yhtä ankara yhdistelmä, Uimonen kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.