Mainos

Kuivuudesta kärsiville maatiloille avustusta

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt myöntää kuivuudesta kärsiville kotieläintiloille avustusta.

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt myöntää poikkeuksellisesta kuivuudesta kärsiville kotieläintiloille avustusta vesihuollon parantamishankkeisiin. Ensi vuoden alusta myönnettävien tukien kokonaismäärä on 200000-300000 euroa.

Ministeriön alustavan arvion mukaan tukea tarvitsee 200-300 vesijohtoverkoston ulkopuolella olevaa tilaa eri puolella Suomea. Kotieläintilojen lisäksi tukea voivat saada esimerkiksi kasvihuoneviljelmät. Avustus rajataan tapauksiin, joissa vesihuollon investointitarve johtuu pääasiassa maatilan tuotannollisista tarpeista. Avustusta voi saada esimerkiksi tilan vesijohtoverkostoon liittämiseen. Myös kaivojen ja pumppujen rakentamis- ja uusimishankkeisiin tukea voi hakea.

Tilaa kohti tukimäärä on 25 prosenttia investointikustannuksista. Vähimmäisavustuksen määrä on 500 euroa, jolloin vähimmäiskustannuksen tulee olla 2000 euroa.

Avustushakemus on jätettävä ennen kuin vesihuoltohanke aloitetaan tilalla. Hakemuksia vastaanotetaan työvoima- ja elinkeinokeskuksissa marraskuun lopulta alkaen, mutta avustuspäätöksiä tehdään vasta ensi vuoden puolella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.