Mainos

Kuivaa heinää tuodaan ulkomailta

Kuivaheinästä saatiin koko maassa huono sato. Kun vielä viljan olkikin pääsi pilaantumaan sateiden vuoksi, joudutaan heinää tuomaan eläinten rehuksi ulkomailta.

Agronomi Soile Hänninen Farma-Maaseutukeskuksesta kertoo, ettei kuivaheinäsato ole kokenut näin täydellistä katoa vuosiin. Yleensä edes jossakin maakunnassa on onnistuttu saamaan heinää talteen.
-Nautaeläin tarvitsee heinää märehtimisen laukaisemiseen. Hätätilassa se voi käyttää viljan olkea, mutta tänä vuonna olkikin on kosteaa ja homeista, joten sitäkään ei ole riittävästi tarjolla. Ainakin ratsastustalleihin ja ravihevosille ostetaan heinää ulkomailta, sillä hevonen on herkkä eikä voi syödä homeen vioittamaa rehua. Hyvinäkin vuosina heinää on tuotu ulkomailta konttitavarana, jos sitä on saatu halvalla.

-Lehmä tarvitsee karkeaa rehua 2 kiloa päivässä. Kovassa tuotannossa oleville lehmille tulee ongelmia, jos ne joutuvat käyttämään kovin paljon väkirehua eivätkä saa kuivaa heinää, Hänninen selitti. Kuivaheinää on aiemmin tuotu Virosta, mutta sielläkin kesä oli huono, samoin kuin Ruotsissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.