Mainos

Kuitu Finlandin tehdas jatkaa toimintaansa Valkeakoskella

Kuitu Finlandin tehtaan elpyminen Valkeakoskella on varmistumassa. Jos tehdas saadaan myytyä uudelle omistajalle, se tuo kaupunkiin noin 200 työpaikkaa.

Tehtaan jatko näyttää yhä todennäköisemmältä, sillä Kuitu Finlandin konkurssipesän velkojainkokous hyväksyi tänään sijoitusyhtiö Neomarkan ostotarjouksen. Esisopimus kaupasta oli allekirjoitettu jo heinäkuussa.

Kuidun pesänhoitaja ja ostaja sopivat lähiviikkoina kaupan yksityiskohdista.

- Jos sopimukseen päästään, tarkoituksena on tehdä kaupat valmiiksi elokuun loppuun mennessä, kertoo johtaja Claus Carlsen Neomarkasta.

Kauppojen syntyessä tuotantoa käynnistellään syyskuun alussa. Valmista erikoiskuitua saataisiin tuotantolinjoilta ulos marraskuun lopulla.

Neomarkan mukaan tulevan tuotannon painopiste on palosuojakuiduissa, joille on kysyntää etenkin Pohjois-Amerikan sisustus- ja suojavaatetekstiiliteollisuudessa.

Työhakemuksia sataa tehtaalle

Kuitu Finlandin tehdas meni konkurssiin vuoden 2008 loppupuolella, ja sille on siitä asti haettu uutta omistajaa. Konkurssissa työpaikkansa menetti 330 ihmistä.

Tehtaan uudelleen käynnistäminen palauttaisi valtaosan menetetyistä työpaikoista. Uudelleen virinnyt toive tuotannon jatkamisesta sai työhalukkaat liikkeelle jo aiemmin kesällä. Carlsenin tietojen mukaan työhakemuksia on tullut tehtaalle jo yli 1500.

- Rekrytointi ja työhaastattelut alkavat jo tässä kuussa. Kun kauppa syntyy, pääsemme heti liikkeelle.

Johtaja arvioi alustavasti, että töihin otetaan runsaasti entisiä työntekijöitä. Nämä kun tuntevat paikat ja osaavat hommat jo ennestään.

Uusi omistaja aikoo ryhtyä puhdistamaan tehtaan maaperästä vaarallisia aineita. Siivoustöitä jatketaan jopa kymmenen vuoden ajan.

-Koska emme ole itse saastuttajia, pyydämme talkoohengessä mukaan rahoittajiksi todellisia aiheuttajia eli entisiä omistajia, kuten Kemiraa. Emme kuitenkaan halua riidellä asiasta oikeudessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.