Mainos

Kuinka usein leikkipuistoista löytyy lääkkeitä tai huumeruiskuja?

Leikkipuistojen turvallisuutta seurataan Helsingissä vähintään viikoittain. Puistovastaava Päivi Apajalahti rakennusvirastosta kertoo, että leikkipuistot, joissa järjestetään toimintaa, tarkastetaan ja siivotaan joka aamu.

– Aamuisin, ennen lasten tuloa leikkipuisto-ohjaajat tarkastavat pihan ja poistavat ylimääräiset tai vaaralliset esineet, jopa tupakantumpit.

Niin sanotuissa kylmäpuistoissa, eli leikkipuistoissa, joissa ei järjestetä ohjattua toimintaa, kaupungin työntekijä käy viikoittain.

Apajalahden mukaan puisto-osastolle tulee nykyään harvoin ilmoituksia leikkipuistoista löytyneistä lääkkeistä tai huumausaineista.

– Huumeruiskuja on joskus löytynyt, mutta nykyään Helsingin puistot ovat aidattuja, mikä on osaltaan rauhoittanut tilannetta.

Ongelmallisimpia paikkoja olivat Apajalahden mukaan aikoinaan Linjojen puisto Helsingin Hakaniemessä ja Tokoinrannan puisto niin ikään Hakaniemessä.

– Molemmat ovat rauhoittuneet aitaamisen myötä. Lisäksi poliisi tyhjentää asiattomia oleilijoita tarvittaessa.

Iltalehti kertoi tänään tapauksesta, jossa 5-vuotias tyttö oli syönyt leikkipuistosta löytyneitä psykoosilääkkeitä Jyväskylässä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.