Mainos

Kuinka tärkeä Nokian uutuuspuhelin on - analyytikko vastaa

Matkapuhelinvalmistaja julkaisi tänään uuden, edullisen hintaluokan Lumia-puhelimen, josta oli huhuiltu jo jonkin aikaa.

Analyysipalveluyhtiö FIMin Nokia-analyytikon Michael Schröderin näkemyksen mukaan uutuuspuhelin ei tule olemaan Nokian viimeisen vuosineljänneksen tuloksen kannalta kuitenkaan mitenkään merkittävä.

Edullisen hintaluokan malli Lumia 510 -älypuhelimen on tarkoitus tulla myyntiin marraskuussa Intiassa ja Kiinassa ja sen jälkeen muihin Aasian maihin sekä Etelä-Amerikkaan.

— En näe tätä Nokian tuloksen kannalta mitenkään merkittäväksi, koska tässä mallissa ei ole vielä uusinta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää, Schröder selvittää.

Lumia 510 käyttää Windows Phone 7.5 -käyttöjärjestelmää. Uudessa puhelimessa on neljän tuuman näyttö. Nokia arvioi uuden älypuhelimen hinnaksi verottomana noin 199 dollaria.

Uutuuspuhelin ei ole herättänyt myöskään sijoittajissa suurta riemua, sillä yhtiön osake oli iltapäivällä noin kello puoli yhden aikaan noin viisi prosenttia miinuksella.

Nokia hakee 750 miljoonaa euroa

Nokia kertoi tänään myös, että se pyrkii keräämään markkinoilta satoja miljoonia euroja. Yhtiö kertoi laskevansa liikkeelle 750 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainan, joka erääntyy vuonna 2017.

Velkakirjalainaa tarjotaan merkittäväksi tietyille kansainvälisille institutionaalisille sijoittajille. Laina voidaan vaihtaa Nokian osakkeisiin.

Yhtiö kertoo käyttävänsä saadut rahat muun muassa yleisiin liiketoiminnan tarpeisiin. Yhtiö varautuu myös lainojen erääntymiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.