Mainos

Kuinka tapetaan viisikiloinen rotta?

Iranissa Teheranissa viranomaiset ovat ottaneet poikkeukselliset keinot käyttöön kaupunkia riivaavia rottia vastaan. Teheranin rottapopulaatio on nimittäin suuri paitsi määrällisesti niin myös kooltaan. Osa kaupungin rotista on kasvanut jopa viisikiloiseksi, kertoo CNN.

Nyt Iran on julistanut sodan Teheranin rottia vastaan, kirjaimellisesti. Maan armeija on nimittäin rottasotaan tarkka-ampujiaan. Tarkka-ampujat metsästävät rottia Teheranissa yöaikaan.

Viranomaisten mukaan rottia on kaupungissa miljoonittain, jonkin arvion mukaan jopa 25 miljoonaa.

Rottaongelma vaivaa muitakin Iranin kaupunkeja, mutta Teheranissa ongelmaa pahentaa se, että kaupungilla ei ole kunnollista viemäriverkostoa.

Iranissa on esitetty kahdenlaisia arvioita siitä, miksi Teheranin rotat ovat kasvaneet niin suuriksi. Toisen arvion mukaan rotat ovat tulleet immuuniksi kaupungissa käytettävälle rotanmyrkylle ja ovat alkaneet muodostaa mutaatioita myrkyissä olevien kemikaalien takia.

Ympäristöviranomaiset tyrmäävät puheet mutaatioista. Heidän mukaansa rotat ovat tyypillisiä oman lajinsa edustajia ja jotkut rotista vain yksinkertaisesti ovat suuria.

Valtavan rottaongelman vuoksi Iran harkitsee kasvattavansa Teheranin rottasotaan lähetettyjen tarkka-ampujaryhmien kasvattamista jopa neljäänkymmeneen vuoden 2013 loppuun mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.