Mainos

"Kuinka moni muistaa Väyrysen toilailut?"

Keskustan Paavo Väyrysen poliittinen historia on joko merkittävä etu tai selkeä haitta puheenjohtajakilvassa, arvelee MTV:n uutisten politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala.

Haapala analysoi MTV:n Seitsemän uutisissa, että Väyrysen menestymisen ydinkysymys on se, kuinka moni muistaa miehen värikkään historian ja kuinka moni uskoo tämän muuttuneen.

- Paavo Väyrysen maine on peräisin 80-luvulta, jolloin hän riiteli demareiden kanssa. 90-luvun alussa Väyrynen teki ainoan virheen, jonka hän on myöntänyt eli luovutti keskustan puheenjohtajuuden Esko Aholle. Sen jälkeen alkoi Väyrysen Siperian-matka Eurooppaan, Haapala toteaa.

- Mutta mutta mutta… Kuinka moni muistaa Paavo Väyrysen toilailut? Siellä oli jalasmökkiä, epäilyt lentoemäntien nipistelystä ja jonkin sortin vouhkaamista KGB-kenraali Viktor Vladimirovin kanssa Ahti Karjalaisen presidenttikysymyksen takana. Kuinka moni uskoo, kuten Väyrynen väittää, että hän on muuttunut? Se on ydinkysymys tässä.

"Keskustan puoluetoimistossa on virtahepo"

Politiikan toimittaja Timo Haapala kuitenkin muistuttaa, että ministerikokemusta Väyrysellä on vaikka muille jakaa, sillä hän tuli mukaan politiikkaan jo 1970-luvulla.

- Täytyy myöntää, että Väyrynen on sen sortin kehäkettu, että häntä on hiukan pakko jo ihaillakin. Hän pomppaa aina takaisin jossakin muodossa. Eihän siitä ole kuin hieman yli 15 vuotta, kun moni uhkasi muuttaa maasta pois, jos Paavo Väyrynen valitaan presidentiksi.

Väyrynen on toistaiseksi ainoa puheenjohtajaehdokkuudestaan ilmoittanut keskustalainen. Haapalan mukaan valtavirran ehdokkaaksi on muodostumassa kuntaministeri Mari Kiviniemi, joka ei tosin ole vielä kertonut aikeistaan.

- Mutta Paavo Väyrynen tulee nyt ilman muuta tällaiseksi haastajaksi, jolla saadaan niin sanotut city-kepulaiset ja vanhempi polvi vastakkain. Kaikkein pettynein (Väyrysen ilmoitukseen) on aivan varmasti Mauri Pekkarinen, jolta Paavo Väyrynen veti kyllä nyt maton alta.

Toimittajan mukaan ehdokkaiden vähyyteen on yksi pääsyy.

- Yksi syy on ylitse muiden, ja hän on tietenkin keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Timo Kaunisto, jota epäillään yhdeksi puheenjohtajaehdokkaaksi, luonnehti että keskustan puoluetoimistossa on tällainen virtahepo, jota kukaan ei halua aisaparikseen.

Katso Matti Maunun juttu (Kymmenen uutiset 19.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.