Mainos

Kuinka korjata parisuhde pettämisen jälkeen?

Vaikka pettäminen saattaa aiheuttaa pysyviä säröjä kahden ihmisen välille, nykyään yli puolet naimisissa olevista pareista päättävät jatkaa liittoaan siitä huolimatta, että toinen on tunnustanut pettäneensä.

Suhteen, jossa toinen osapuoli on pettänyt, korjaaminen ei tapahdu nopeasti. On kuitenkin olemassa tiettyjä vinkkejä, joiden avulla voitte saada suhteen taas vahvaksi, mikäli molemmat sitä todella haluatte ja olette valmiita tekemään töitä suhteenne eteen.

1. Avoimuus

Kun pettäminen on tunnustettu, on tärkeää, että molemmat osapuolet saavat sanottua haluamansa. Petetty osapuoli tuntee olonsa luultavasti sekavaksi vihasta, mutta mahdollisimman järkevä ja rauhallinen keskustelu on tärkeää, jotta kumpikin osapuoli kokee tulleensa kuulluksi ja voivansa jakaa pahan olonsa toisen kanssa.

Usein syrjähypyn tehnyt osapuoli toivoisi kumppanin pystyvän unohtamaan asian mahdollisimman nopeasti. Tällaisen vaatiminen ei kuitenkaan paranna suhteen jälleenrakentumismahdollisuuksia – asiasta on voitava puhua avoimesti ja otettava vastuu.

2. Kirjoitettu anteeksipyyntö

Kun petetty osapuoli on saanut sanotuksi haluamansa, voisi virheen tehneen osapuolen olla hyvä kirjoittaa perusteellinen anteeksipyyntökirje, jossa hän tekee selväksi ymmärtävänsä tuskan, jonka hän on teoillaan aiheuttanut.

Lupailut paremmasta tulevaisuudesta ja virheen harmittelu eivät riitä, on mentävä syvemmälle tasolle ja osoitettava kumppanille, kuinka paljon on valmis antamaan suhteen korjaamiseksi. Kirjoittaminen voi olla tällaisessa tilanteessa puhumista helpompaa, sillä keskustelu saattaa aiheuttaa vain verisiä riitoja.

3. Aikaa läheisyydelle

Yksi vaikeimmista alueista suhteen korjaamisessa on seksielämä. Kolmas osapuoli saattaa kummitella makuuhuoneen puolella vielä pitkään tapahtuneen jälkeen. Joku voi tuntea paineita sängyssä, toinen menettää halunsa kokonaan.

Fyysisen läheisyyden palauttaminen entiselleen vie runsaasti aikaa, ja tuntemuksista seksin suhteen on voitava keskustella avoimesti ja rauhallisesti.

4. Unohda aforismit

Parisuhteeseen liittyviä aforismeja on loputtomasti. Joku ystävistäsi saattaa mainita vaikkapa perinteisen "Kerran pettäjä, aina pettäjä" -lausahduksen.

Toki on olemassa kumppaneita, jotka pettävät jatkuvasti. Mutta on olemassa vähintään yhtä paljon niitä, jotka pettävät kerran ja oppivat virheestään. Harkitse, kumpaa sinä haluat uskoa kumppanisi tai itsesi olevan. Pettäjän halukkuus korjata suhde on ratkaisevaa.

5. Tehkää lopullinen päätös

Luottamuksen palaaminen ja suhteen korjautuminen voi viedä erittäin pitkään, usein siihen kuluu jopa yli vuosi. Tämä aika saattaa tuntua molemmista osapuolista vuoristoradalta tunteiden heitellessä ja luottamuksen ollessa kadoksissa.

Muistakaa kuitenkin, että jos olette pettämisen jälkeen päättäneet jatkaa suhdetta, on jossain vaiheessa asia annettava anteeksi. Vain tällä tavoin voitte saada taas vahvan, hyvinvoivan suhteen.

MTV/Helmi

Lähde: TheFrisky.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.