Kuin Kivisistä ja Sorasista: Tämä on maailman omituisin pyörä?

Saksalaiset ovat keksineet todella hullunkurisen pyörän, jonka kuljettaja kerää varmasti katseita. Pyörästä tekee epätavallisen se, ettei siinä ole alkuunkaan satulaa eikä polkimia!

Saksalaissuunnittelijat Tom Hambrock ja Juri Spetter ovat keksineet suosittua piirrossarjaa Kivisiä ja Sorasia mukailevan pyörän, jonka ajaja valjastetaan sen runkoon kiinni. Vauhtia pyörään käyttäjä saa yksinkertaisesti juoksemalla tai kävelemällä vauhdikkaasti.

FLITZ-nimistä pyörää käytetään yksinkertaisesti ottamalla vauhtia ja tämän jälkeen asettamalla jalat pyörän takarenkaassa olevan navan päälle ja rullaamalla eteenpäin.

Ekologista, ergonomista ja helppoa

Pyörän tarkoituksena on tarjota ihmisille ekologista ja helppoa liikkumista ruuhkaisessa kaupunkiympäristössä. Valmistajat kehuvat myös pyörän turvavyötä erittäin mukavaksi ja ergonomiseksi – epäilyttävästä ulkonäöstä huolimatta.

Inspiraatio erikoisen pyörän valmistukseen on tullut maailman ensimmäisestä pyöräntapaisesta liikkumisvälineestä. Vuonna 1817 Saksassa valmistettu kulkuneuvo oli aivan kuin nykyaikainen sukulaisensa, sillä siinä ei ollut lainkaan polkimia.

FLITZ on ehtinyt jo niittää mainetta maailmalla, sillä se on palkittu ainakin Taipein kansainvälisessä pyöräilytapahtumassa Merit Award-palkinnolla.

(MTV3)
Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja