Mainos

Kuhmon kamarimusiikkikilpailu laajenee

Kesän 2004 Kuhmon kamarimusiikkijuhlat avautuvat laajennetun kansainvälisen kamarimusiikkikilpailun finaalilla. Kilpailu kamariyhtyeille on järjestetty pienimuotoisena kaksi kertaa aiemmin. Kilpa on tarkoitettu pianotrioille ja jousikvarteteille, länsimaisen kamarimusiikin keskeisille kokoonpanoille.

Viiden vuoden välein järjestettävän tapahtuman on tarkoitus kamarimusiikin osalta vastata Sibelius-viulukilpailua, Paulon sellokilpailua ja Mirjam Helin -laulukilpailua.

-Kuten solistisista kilpailuista on voitu todeta, nykyinen tekninen osaaminen on yleisesti niin suvereenia, että kilpailuun hyväksytyiltä yhtyeiltä on odotettavissa täysipainoisia musiikillisia esityksiä ja mielenkiintoisia persoonallisia tulkintoja, järjestäjät toteavat.

-On tärkeää, että tämä monitahoinen, syvällinen ja vaikeasti arvioitava säveltaide saa myös Suomessa kaikille avoimen foorumin.

Kuhmon kamarimusiikki kiinnittää kilpailun parhaita tuleviin tapahtumiinsa. Tuomariston puheenjohtajana on säveltäjä Kalevi Aho. Muut jäsenet ovat Yleisradion musiikkipäällikkö Helena Hiilivirta, Pariisin konservatorion kamarimusiikin professori Christian Ivaldi, levy-yhtiö Ondinen toimitusjohtaja Reijo Kiilunen, Wienin Haydn-trion pianisti, professori Heinz Medjimorec, Tokion musiikkiyliopiston kamarimusiikkiprofessori Kyoshi Okayama ja Wanderer-pianotrion sellisti Raphael Pidoux. Yksi tuomariston jäsen ilmoitetaan myöhemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.