Mainos

Kuhmon Kamarimusiikilla menestyksekäs 30-vuotisjuhla

Kuhmossa on vietetty tänä vuonna ennätyksellistä 30-vuotisjuhlafestivaalia. Vuosituhannen viimeinen Kuhmon Kamarimusiikki on ollut järjestäjien mukaan joka suhteessa onnistunut juhla. Huomenna päättyvillä juhlafestivaaleilla oli käynyt jo tämänpäiväisen tilanteen perusteella lähes ennätysmäärä yleisöä.

Edellinen yleisöennätys on vuodelta 1993, jolloin Kuhmossa vieraili yli 47 000 kamarimusiikin ystävää. Järjestäjät uskovatkin, että juhlan budjetti saadaan tasapainoon runsaan kävijämäärän ansiosta. Pienestä alkanut Kuhmon Kamarimusiikki on vuosien varrella noussut kansainvälisesti tunnustettujen tapahtumien joukkoon.

Viime sunnuntain 30-vuotisjuhlakonsertin yhteydessä tapahtuman taiteelliselle johtajalle Seppo Kimaselle myönnettiin professorin arvonimi.
-Ilman monien erilaisten lahjakkuuksien ponnistelua yhteiseen päämäärään, tällainen tunnustus ei olisi osunut kohdalleni, totesi Kimanen.
Kuhmon Kamarimusiikki on alusta alkaen tunnettu nuoren musiikkipolven kasvattajana. Tänäkin vuonna musiikkileirillä oli 130 oppilasta ja toiminta on edistynyt oman taiteellisen johtajan ansiosta.

Vuosituhannen vaihtuminen näkyy ensi vuoden ohjelmassa

-Tällä hetkellä tuntuu siltä, että Kuhmon Kamarimusiikin kasvun rajat on saavutettu ja ensi vuotta varten tapahtumaa pikemminkin hieman pienennetään kuin suurennetaan, Kimanen miettii.
Musiikillisilta mittasuhteiltaan ensi vuosi on Kimasen lupausten mukaan kuitenkin suuri.
-Vuosi 2000 on jonkinlainen virstanpylväs ihmiskunnan historiassa ja Kuhmon Kamarimusiikki ottaa sen huomioon ohjelmassaan, Kimanen lupaa.

Ensi vuonna festivaalin ensimmäisenä päivänä on tarkoitus aloittaa vuoden 1700 kamarimusiikista ja siirtyä vähitellen kohti nykyaikaa niin, että viimeisenä päivänä ollaan vuodessa 2000.
-Taiteilijakuntaan on kiinnitetty jo joukko jousikvartetteja, muun muassa Lindsay- ja Dante-kvartetit Englannista sekä Jerusalem-kvartetti Israelista. Muilta osin ensi kesän ohjelma kaipaa vielä kehittelyä ennen kuin se voidaan julkistaa, Kimanen kertoo. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.