Kuhaa ja kasviksia wokissa 14.9.1999

toim. Kati Nappa

600-800 g kuhafileitä
1-2 porkkanaa
1/2-1 purjo
2 kotimaista maissintähkää tai
1 pss pakastemaissia tai esikiehautettuja papuja
n. 1 1/2 sentin pala tuoretta inkivääriä
1-2 rkl öljyä
1-2 rkl soijakastiketta
tilkka vettä tai sitruunamehua

Halkaise ja huuhdo purjo hyvin ja kuori porkkana. Poista maissista suojuslehdet ja silkkimäiset höytyvät. Leikkaa jyvät tähkistä terävällä veitsellä viiltäen. Raasta tai suikaloi inkivääri hienoksi. Suikaloi purjo ja porkkana. Kuumenna öljy wokissa, lisää inkiväärisilppu, porkkana- ja purjosuikaleet sekä hetken kuluttua maissinjyvät. Sekoittele.
Mausta soijakastikkeella ja lisää joukkoon tilkka vettä tai sitruunamehua. Anna kasvisten kypsyä kannen alla. Tarjoa kuhafileet kasvisten seuraksi paistettuina tai niiden päällä höyrytettyinä. Eli kun olet lisännyt nestetilkan wokkiin tai paistokasariin, nosta kahteen osaan leikatut , suolalla ja pippurilla maustetut kuhafileet kasvisten päälle.
Peitä tiiviillä kannella ja anna kypsyä muutama minuutti. Jälkiruoaksi kalalle maistuu vaikka omenariisipuuro.

Lue myös:

    Uusimmat