Kuhaa à la Mannerheim

Kuha

  • 4 nahatonta kuhafileetä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • pala piparjuurta

Mausta kuhafileet suolalla ja valkopippurilla. Leivitä ne korppujauho-vehnäjauhoseoksella. Paista fileet runsaassa voissa ja raasta piparjuurta pannulle kalojen päälle. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoa kuhafileet pannulla olevan piparjuurivoin, herkkusienimuhennoksen ja tilliperunoiden kera

Herkkusienimuhennos

  • 1 rasia herkkusieniä
  • 2 dl kermaa
  • ½ sipuli
  • nokare voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja hienonna sipuli. Paista ne nopeasti voissa ja ripottele niiden päälle vehnäjauhot. Kaada kerma joukkoon ja anna kiehahtaa. Sekoita kunnes muhennos on tasaista. Hauduta hiljaisella lämmöllä n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resept: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat