Mainos

Kufuor julistettiin Ghanan presidentinvaalien voittajaksi

Opposition Kufuori on julistettu Ghanan uudeksi presidentiksi.

Ghanan lippu


Ghanan keskusvaalilautakunta julisti tänään opposition NPP-puolueen ehdokkaan John Kufuorin presidentinvaalien voittajaksi ja siis maan uudeksi presidentiksi. Presidentinvaaleja kuvattiin historiallisiksi ja ne päättivät lähes kaksi vuosikymmentä jatkuneen Jerry Rawlingsin valtakauden.

Vaalilautakunnan mukaan Kufuor sai vaalien toisella kierroksella torstaina runsaat 56 prosenttia annetuista äänistä. Hänen vastaehdokkaansa, nykyinen varapresidentti John Atta Mills, sai runsaat 43 prosenttia äänistä. Mills oli jo eilen soittanut Kufuorille ja myöntänyt tappionsa sekä luvannut täyden tukensa uudelle presidentille.

Vaalilautakunnan mukaan äänestysprosentti toisella kierroksella oli hieman alle 60 prosenttia. NPP antoi tänään julkisuuteen tiedotteen, jossa se kehotti kannattajiaan olemaan "armollisia voitossaan". Kufuor puolestaan sanoi radiohaastattelussa aikovansa siivota politiikan pois asevoimista.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan, itsekin ghanalainen, kiitteli vaalien sujumista ja tähdensi niiden olleen rauhanomaiset ja avoimet.

-Näiden vaalien myötä Ghana on osoittanut, että demokratia ja demokraattiset elimet ovat juurtumassa Afrikkaan. Kansainvälisen yhteisön tulisi iloita tämän vallanvaihdon sujumisesta demokraattisesti ja järjestäytyneesti, Annan sanoi lausunnossaan. Ghanaa 19 vuotta johtanut Jerry Rawlings luopuu vallasta 7. tammikuuta.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.