Mainos

KU: Nokia laiminlyö kännyköiden uudelleenkäyttöä

Nokian mukaan väitteet ovat täysin perättömiä.

Elektroniikan kierrättäjät ja viranomaiset ovat ihmeissään matkapuhelinjätti Nokian laiminlyödessä matkapuhelimien uudelleenkäyttöä.

Elektroniikan kierrättäjien puheenjohtaja Pentti Kallio kertoo sanomalehti Kansan Uutisissa, että Nokia murskaa kännykät suoraan jätteiksi tai raaka-aineiksi.

Valtioneuvoston asetusten mukaan kuluttajalta palautuvat laitteet tulisi kerätä ensisijaisesti niin, että niitä käytettäisiin joko kokonaan tai osina. Kallion mukaan Nokialle ei ole tarjottu uudelleen käyttö kelvannut.

Nokian viestintäpäällikön Päivyt Tallqvistin mukaan väitteet ovat täysin perättömiä.

- Kampanjassahan on kyse siitä, että kannustamme kuluttajia palauttamaan käytöstä poistettuja matkapuhelimia ja selvitämme, mitkä palautustavat ovat toimivimpia.

Tallqvist kertoo, että yhtään kampanjassa kerättyä kännykkää ei ole vielä murskattu.

- Kirjekuoret toimitetaan yhteistyökumppanillemme Stena Technoworldille ja ne odottavat siellä, että kampanja on ohi. Sen jälkeen meiltä menee sinne tiimi, joka analysoi, millaisia tuotteita on tullut. Eli kaikki kirjekuoret avataan ja lajitellaan, Tallqvist sanoo.

Toimivat ja hyväkuntoiset laitteet testataan ja niille etsitään Tallqvistin mukaan sopiva jälleenmyyjä.

- Ne laitteet, jotka eivät näitä testejä läpäise, luonnollisesti kierrätetään. Tärkeintähän on saada vanhat puhelimet pois pöytälaatikoista, ja kierrätys on ihan hyvä vaihtoehto. Sillä voidaan saada materiaalisisällöstä paljon talteen ja uudelleen käyttöön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.