Mainos

KTV: Vanhasen kuntamalli on aikapommi

Kunta-alan ammattiliiton toimialajohtaja tyrmää pääministeri Vanhasen esittämän kuntapalvelujen ulkoistamiseen tähtäävän ohjelman. Liiton mukaan ulkoistaminen ei luo uusia työpaikkoja, vaan ainoastaan alentaa palkkoja ja tekee työsuhteista entistä turvattomampia.

Kuntasektorin suurimman ammattijärjestön Kunta-alan ammattiliiton KTV:n toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen katsoo, että pääministeri Matti Vanhanen ottaa suuren riskin asettaessaan palvelujen ulkoistamisen tavoitteeksi kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa.

Asara-Laaksosen mukaan pääministerin ideologisista suosituksista on tulossa poliittinen aikapommi, joka laukeaa seuraavien eduskuntavaalien alla. Tällöin hallitus ja eduskunta tekevät lopullisia päätöksiään kuntauudistuksesta.

Ylläksellä päivällä puhunut Asara-Laaksonen viittasi Vanhasen tiistaina esittämään näkemykseen, että yksityisen ja kolmannen sektorin merkitystä palveluiden tuottamisessa on kyettävä huomattavasti lisäämään.

Asara-Laaksonen muistuttaa, että esimerkiksi pienissä maaseutukunnissa ei löydy yksityisiä palveluntuottajia eikä tarjouskilpailuihin osallistujia. KTV:ssa katsotaan, että ulkoistaminen ei luo uusia työpaikkoja, vaan vain jakaa pakan uudelleen siten, että "niin sanottu hyöty raastetaan työntekijöiden selkänahasta" alempina palkkoina ja entistäkin turvattomampina työsuhteina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.