Mainos

KTV: Uudet veronkevennykset riski valtiontaloudelle

KTV:n puheenjohtajan mielestä uudet veronkevennykset on mitoitettu liian suuriksi.

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori katsoo hallituksen ottaneen valtiontalouden kannalta suuren riskin päättäessään mittavasta palkkaverojen keventämisestä seuraavien kolmen vuoden aikana. Santamäki-Vuoren mukaan päätös pitkälti yli kaksinkertaistaa työn verotuksen keventämisen siihen tavoitteeseen nähden, joka hallitusohjelmassa on asetettu. Valtiotalouden tilaa tai veronkevennysten työllisyysvaikutuksia koskevat arviot eivät kuitenkaan ole muuttuneet.

SAK:laisen KTV:n edustajistossa Karjaalla puhunut Santamäki-Vuori korosti, että tämän vuoksi pienituloiset ihmiset kantavat raskaasti seuraukset näiden riskien toteutumisesta, sillä julkisten palveluiden ja tulonsiirtojen karsinta heikentävät heidän kulutusmahdollisuuksiaan.

Koska tupon neuvottelutulos kasvattaa palkkaeroja naisvaltaisen ja matalapalkkaisen kunta-alan tappioksi, palkkojen jälkeen jäämisen vuoksi on Santamäki-Vuoren mukaan selvää, että kunta-alan palkkaohjelmalle tarvitaan jatkoa vuoden 2007 jälkeen. Tupon jatkoneuvotteluissa KTV edellyttää neuvottelutulosta pidemmälle meneviä tuloksia määräaikaisten työsuhteiden valvonnassa sekä luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen aseman parantamisessa.

Santamäki-Vuoren mukaan myös perhepäivähoitajien työehtojen selkeä parannus on KTV:n ehto kunta-alan sopimuksen hyväksymiselle. Lähes kaikki kunnallisina perhepäivähoitajina työskentelevät ovat KTV:n jäseniä.

KTV edustaa noin 200 000:ta kuntasektorin työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.