Mainos

KTV:n Riskilä: Lääkärilakko murentaa tupo-järjestelmää

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtaja Jouni Riskilä katsoo, että lääkärien lakko vahingoittaa suomalaista työmarkkinajärjestelmää.

Riskilä

SAK:laisen KTV:n puheenjohtajan mielestä Lääkäriliiton lakko saattaa viedä pohjaa tulevilta tuporatkaisuilta. Riskilä sanoo, että kolmikantaisesti valtion tuella solmittavat tupo-ratkaisut ovat tärkeitä yhteiskunnan kokonaisedun kannalta.
-Tulopoliittisten ratkaisujen arvo ja merkitys on nähty - myös lääkärien piirissä - muun muassa lamasta selviämisenä ja Emu-oloihin sopeutumisena.

Riskilä toivoo, että lakkoon löytyisi lähiviikkoina useamman vuoden mittainen ratkaisu. Tämä antaisi mahdollisuuden säilyttää ja kehittää kohtuuhintaista, kunnallista terveydenhoitojärjestelmää.

Nokialla puhunut Riskilä perusteli arvosteluaan myös sillä, että hyväosaisten lakko on merkki "solidaarisuuden polkemisesta maan rakoon". Riskilä ihmetteli samalla korkeasti koulutettujen etujärjestön Akavan linjauksia. -Akava jäi tuloratkaisun ulkopuolelle nimenomaan siitä syystä, ettei sen mielestä ratkaisussa kyetty riittävästi ottamaan huomioon Akavan pienipalkkaisia ja heidän etujaan. Nyt akavalainen Lääkäriliitto on työtaistelullaan pyrkimässä hyvin toisenlaiseen ratkaisuun.

KTV:llä on edustettavanaan noin 212 000 kuntasektorin työntekijää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.