Mainos

KTV: Kuntatyönantaja vastuuton liikennelakossa

SAK:lainen Kunta-alan ammattiliitto KTV ilmoittaa olevansa Palvelutyönantajien toimitusjohtajan Jarmo Pellikan kanssa samaa mieltä päättäjien velvollisuudesta puuttua pääkaupunkiseudun liikennelakkoon, mutta täysin eri lähtökohdista.

Liitto katsoo, että kuntatyönantaja ei kantanut vastuutaan joukkoliikenteen työtaistelussa. KTV on sitä mieltä, että julkissektorin on otettava nykyistä vahvempi rooli palvelujen kilpailuttamisessa.

KTV:n mielestä Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV ja Helsingin kaupunki eivät toimineet aktiivisesti kiistan ratkaisemiseksi. Heillä on KTV:n mukaan keskeinen vastuu liikenteen kilpailuttamisesta.

Torstaina kokoontunut KTV:n hallitus katsoi, että kuntalaisia haitanneen kiistan olisi pitänyt kiinnostaa YTV:tä ja Helsingin kaupungin päättäjiä.
-Vielä hämmästyttävämmäksi tilanteen teki se, että vaikka lakolla oli kansalaisten suuri hyväksyntä, niin siitä huolimatta kuntapäättäjät halusivat pysyä sivussa, KTV:n hallitus huomauttaa.

Huomattava osa lakossa olleista joukkoliikennelakon kuljettajista on KTV:n jäseniä. Viikon kestänyt lakko päättyi viime sunnuntaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.