Mainos

KTV: Ay-liikkeen edunvalvonta ulotettava lähialueille

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheenjohtajan Jouni Riskilän (sd.) mukaan ammattiyhdistysliikkeen harjoittama edunvalvonta edellyttää entistä enemmän kansainvälistä yhteistyötä etenkin Suomen lähialueilla.

-Jos suomalaiset ammattiliitot onnistuvat nostamaan tuntuvasti jäsentensä palkkatasoa, kasvaa samalla uhka siitä, että työpaikat siirtyvät rajan yli Baltian maihin tai Venäjälle, jossa palkkataso on huomattavasti alempi. Riskilä arvioi edunvalvonnan kansainvälistymistä tänään Julkisalojen kansainvälisen liiton PSI:n maailmankongressissa Japanin Yokohamassa.

Riskilän mukaan esimerkiksi suomalaisen ja venäläisen ammattiyhdistysliikkeen tulisi pystyä huolehtimaan siitä, ettei maidemme välille synny pysyvää elintaso- ja palkkakuilua. Julkisen sektorin uudistamisesta kokouksessa puhunut STTK-J:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää korosti, että yhteiskunnallisten palveluiden on perustuttava poliittisiin päätöksiin ja tavoitteisiin, riippumatta siitä kuinka ne tuotetaan.
-Valtio ja kunnat eivät ole markkinoiden vastavoimia, vaan niiden on yhdessä muodostettava palvelukokonaisuuksia kansalaisten ja yritysten tarpeisiin, Mäenpää muistutti.

PSI:n maailmankongressiin osallistuu vajaat 1000 edustajaa 113 valtiosta. Suomesta kokoukseen osallistuu 25 edustajaa seitsemästä julkisen alan ammattiliitosta. Kongressi on yksi suurimmista ay-kokouksista maailmassa. PSI edustaa noin 20 miljoonaa jäsentä 148 valtiossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.