Mainos

KTV: Aamu- ja iltapäivätoiminta jää markkinoiden varaan

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen uhkaa jäädä puolittaiseksi rahoituksen puutteen vuoksi, esittää KTV.

SAK:laisen Kunta-alan ammattiliiton KTV:n toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen (vas.) katsoo, että hallitusneuvotteluissa sovittu koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen uhkaa jäädä puolittaiseksi rahoituksen puutteen vuoksi. Tämän vuoksi myös tavoite tarjota palvelut tasavertaisesti kaikille 1.- ja 2.- luokkalaisille jää toteutumatta.

Vuokatissa lauantaina puhunut Asara-Laaksonen epäilee, että nykyisellä rahoitustasolla kunnille uhkaa jäädä vain toimintaa ohjaava tehtävä ja varsinaisen toiminnan tuottaminen jää markkinoiden ja kolmannen sektorin varaan.

-Tähän liittyy uhka, että toiminnan rahoitus joudutaan keräämään maksujen muodossa lasten vanhemmilta. Maksut voisivat muodostua kohtuuttomiksi pienituloisille perheille, Asara-Laaksonen arvioi.

Vaikka rahoitustarvetta kokonaisuudessaan onkin tässä vaiheessa vaikea arvioida, hallituksen vuoden 2004 talousarvioon varaama 15 miljoonaa ei Asara-Laaksosen mukaan näytä riittävältä.

KTV vaatii vastuullisuutta myös kunnilta, jotta ohjaajilta edellytetään riittävää ammatillista osaamista ja koulutusta ja pysyvät ja kokoaikaiset työsuhteet. Vain näin voidaan varmistaa, että toiminnasta tulee laadukasta. Samat ehdot on asetettava myös kolmannen sektorin palveluntuottajille.

Asara-Laaksosen mukaan edessä on kuluvan vuosikymmenen suurimpia uudistuksia perheille suunnatuissa peruspalveluissa. Hän muistutti, että palvelun vakiinnuttaminen ja riittävä rahoitus on tärkeää myös siksi, että se on merkittävä edistysaskel helpotettaessa työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.