Mainos

KTM vauhdittaa suomalaisten osallistumista Norjan kaasuhankkeeseen

Kauppa- ja teollisuusministeriö asetti tänään tuki- ja neuvotteluryhmän, jonka on määrä auttaa suomalaisia yrityksiä pääsemään kiinni Pohjois-Norjan kaasuhankkeen Snohvitin urakoihin. Vastaavantyyppistä tukiryhmää on käytetty kerran aiemmin, kun Kostamusta alettiin rakentaa.

Kemissä pidetyssä vientifoorumissa esitellyn ryhmän tarvetta perustellaan muun muassa sillä, että Suomen on kyettävä mahdollisimmin hyvin hyödyntämään Barentsinmeren suurhanketta. Se edellyttää nopeaa reagointia koulutukseen, kehittämiseen ja investointeihin sekä mahdollisesti myös valtiolta tarvittavaan tukeen. Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikön Erkki Virtasen johtamassa ryhmässä on edustus useista ministeriöistä, valtioneuvoston kansliasta sekä Lapin työvoima- ja elinkeinokeskuksesta.

Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén arvioi vientifoorumissa, että Snohvit tarjoaa lopulta töitä sadoille suomalaisille. Suomalaisen työvoiman osuutta korosti myös Norjan Helsingin-suurlähettiläs Tom Vraalsen, jonka mukaan vain pieni osa tarvittavista työntekijöistä on löydettävissä Pohjois-Norjasta.

Vraalsen hälvensi suomalaisten epäluuloja urakoiden ohjautumisesta pääosin norjalaisille yrityksille. Hänen mukaansa urakat on pakko kilpailuttaa avoimesti ja kansainvälisesti jo pelkästään uskottavuuden säilyttämiseksi. Vilén pitää kuitenkin tärkeänä, että suomalaiset yritykset saisivat oman edustajansa Hammerfestiin vauhdittamaan osallistumista kaasukentän rakennustöihin, koska Pohjois-Norjan elinkeinoelämän yhteistyöhalu
ulkomaisten toimijoiden kanssa ei ole ollut paras mahdollinen.

Miltei kuuden miljardin euron hanke työllistää kiivaimpana rakennusaikana jopa parituhatta ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.