Mainos

KTM tukee ryhmäkannelakia

Kauppa- ja teollisuusministeriö tukee nk. ryhmäkannelain säätämistä. Ryhmäkannemenettelyssä laajat henkilöpiirit voisivat nostaa yhteisen kanteen esimerkiksi jotain yritystä vastaan asiassa, jossa yksittäisiä kanteita pidetään eri syistä epätarkoituksenmukaisina.

Ryhmäkanne on käytössä mm. Yhdysvalloissa, missä sitä on käytetty kuluttaja-asioissa esimerkiksi tupakkaoikeudenkäynneissä. Kauppa- ja teollisuusministeriö toteaa lausunnossaan, että ryhmäkannemenettelyllä voidaan vähentää oikeudenkäynnin kokonaiskustannuksia sekä tuomioistuinten että asianomaisten osalta.

Ryhmäkanne tarjoaisi kansalaisille mahdollisuuden saada tärkeäksi katsomansa, suurta henkilöjoukkoa koskeva mutta taloudelliselta arvoltaan vähäisempikin asia tuomioistuimen käsiteltäväksi nykyistä paremmin.

Kauppa- ja teollisuusministeriö ei pidä ryhmäkannelaista esitettyjä uhkakuvia aiheellisina. Uudistuksen yritystaloudellisia vaikutuksia olisi kuitenkin perusteltua arvioida yksityiskohtaisemmin. Useat elinkeinoelämän järjestöt ovat yhteisessä lausunnossaan vastustaneet jyrkästi ryhmäkannelain säätämistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.