Mainos

KTM tukee Kokkolan tuulivoimalaitoksia

Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi energiatuesta 35 prosentin tuen Pohjolan Voiman PVO-Innopower Oy:lle Kokkolan sataman tuulivoimaloiden rakentamiseen.

Kokkolaan on tarkoitus rakentaa kaksi 1 MW voimalaa, jotka ovat suomalaisen WinWind Oy:n valmistamia. Voimalat sisältävät KTM:n mukaan monessa mielessä uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka parantavat ja maksimoivat voimaloiden käytettävyyttä ja tuotannon tehokkuutta. Hankkeessa toteutuvat sekä uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähköntuotannon että suomalaisen uuden teknologian ja laitevalmistuksen edistäminen, ministeriö perustelee.

Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen mukaan hanke on esimerkki siitä, miten yhteiskunnan tutkimus- ja kehityspanoksin voidaan edetä uusille aloille ja siellä vakavasti otettavaksi toimijaksi.

Päätös on jatkoa kauppa- ja teollisuusministeriön määrätietoiselle panostamiselle niin tuulivoimaan kuin muuhunkin uusiutuvaan energiaan. Tuulivoima on ollut ja on edelleenkin, suhteessa sen energiantuotantoon, tuetuin energiamuoto Suomessa. Verotukien ja investointitukien yhteisvaikutus on ollut keskimäärin noin 40 prosenttia tuulivoiman tuotantokustannuksista.

Uusiutuvan energian käytön, energiansäästön sekä enertutkimuksen edistäminen on olennainen osa ilmastostrategiaa. Kauppa- ja teollisuusministeriön myöntämä energiatuki on strategiassa yksi keskeisimmistä toimenpiteistä hiilidioksidipäästöjen alentamiseksi.

Tuella pyritään vaikuttamaan uusiutuvien energialähteiden käytön lisääntymiseen, uuden energiateknologian käyttöönoton edistämiseen sekä energian tuotannon ja käytön ympäristöhaittojen vähentämiseen.

Vuonna 2001 energiatukea on myönnetty noin 116 miljoonaa markkaa ja ensi vuonna tukisumma on korotettu noin 150 miljoonaan markkaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.