KTM:n yllätysnimi voitti MotoGP:n juhlakisan viimeisen mutkan ohituksilla

3:38
Katso videolta kilpailun dramaattinen viimeinen kierros kokonaisuudessaan.

KTM Tech 3 -tallin Miguel Oliveira voitti ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan 900:nnen GP:n

Suzukin Joan Mir oli ajamassa kohti voittoa Steiermarkin MotoGP-luokan osakilpailussa, mutta kilpailun keskeytys ja uusintastartti 17:llä kierroksella pisti pakan uusiksi. Punaista lippua heilutettiin, kun Yamahan Maverick Vinales menetti pyöränsä hallinnan Spielbergin radan pääsuoralla ja pyörä jatkoi matkaansa kohti ratavallia. Pyörä hajotti ratavallin ilmatyynyn, jonka seurauksena kilpailu keskeytettiin.

1:22
Maverick Vinalesin pyörä osui ratavalliin lähes 200 kilometrin tuntivauhdilla ja syttyi tuleen.

Uusintastartin jälkeen Mir menetti kärkipaikkansa Ducatin Jack Millerille, KTM:n Pol Espargarolle ja KTM Tech 3 -tallin Miguel Oliveiralle. Kärkikolmikon taistelu voitosta huipentui viimeiselle kierrokselle ja kahteen viimeiseen mutkaan, jossa Miller joutui puolustautumaan, kun Espargaro yritti ohitusta. Miller ja Espargaro ajautuivat tilanteessa ulos ajolinjalta ja takana vaaninut Oliveira pääsi kuittaamaan kaksikon viimeisen mutkan ulostulossa.

Voitto oli portugalilaisen Oliveiran ensimmäinen MotoGP-luokassa. Voiton myötä Oliveira nousi MM-sarjassa yhdeksänneksi. Sarjaa johtaa edelleen Fabio Quartararo, joka oli tämän päivän kilpailussa vasta 13.

MotoGP-kausi jatkuu 11.-13. syyskuuta San Marinon osakilpailulla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja