Mainos

KTM:n virkamieskunta kannattaa valitusta

Kauppa- ja teollisuusministeriössä harkitaan valitusta Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä, jossa valtio tuomittiin 100 000 markan vahingonkorvauksiin ministeriön ylitarkastajan valinnassa tapahtuneen syrjinnän johdosta. Valitus on tehtävä 30:n päivän kuluessa.

Ylijohtaja Markku Mäkisen mukaan virkamieskunta kannatta valituksen jättämistä, mutta asian ratkaisee kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki.
-Emme pidä käräjäoikeuden päätöstä oikeana. Syitä on useitakin, mutta niihin palaamme vasta mahdollisen valituksen yhteydessä, Mäkinen kertoo.

Mäkinen korostaa, että nimitys on tehty ja sitä ei enää voida kumota. Hän ei ota suoraan kantaa siihen, oliko Jussi Yli-Lahden nimitys poliittinen virkanimitys.
-Sanotaan näin, että ministeri tekee päätökset ja me virkamiehet tyydymme niihin. Se kuitenkin on selvää, että virkamiesten keskuudessa ei pidetä poliittisista virkanimityksistä.

Oikeuden mukaan Yli-Lahden nimitys loukkasi kahden virkaan pätevämmäksi katsotun naisen oikeuksia.
-Pätevyyden osalta nimitys täyttää juridiset kriteerit, Mäkinen kuittaa asian.

Mäkinen ei ole havainnut jupakan vaikuttaneen ministeriön työilmapiiriin.
-Yli-Lahti ja minä tosin työskentelemme eri osastoilla, mutta ainakaan minun korviini ei ole kantautunut mitään kielteistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.