Mainos

KTM:n virkamiehille syytteitä

Kaksi kauppa- ja teollisuusministeriön virkamiestä saa syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kyseessä ovat yrityspalvelun Uudenmaan piiritoimiston johtaja ja yritysneuvoja. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Martti Jaatinen on määrännyt Helsingin kihlakunnansyyttäjän Mikko Eteläpään nostamaan syytteet. Syytteet koskevat virkamiesten menettelyä kehittämistukipäätöksissä.

Syytepäätöksen mukaan piiritoimiston johtaja on laiminlyönyt sekä alaisensa valvomisen sekä sen, ovatko hänen tekemänsä päätökset säännösten ja määräysten mukaisia. Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan johtajan olisi pitänyt ymmärtää kehittämistukilausuntojen ylimalkaisuudesta ja samankaltaisuudesta, ettei tuelle asetettuja edellytyksiä ole tarkistettu asianmukaisesti.

Syytepäätöksen mukaan yritysneuvoja oli rikkonut virkavelvollisuutensa, koska ei ollut tarkistanut kehittämistukien myöntämisperusteita erikseen kultakin yritykseltä. Asia tuli vireille valtakunnansyyttäjänvirastoon kauppa- ja teollisuusministeriön aloitteesta. Se oli tyytymätön aiempaan kihlakunnansyyttäjän syyteharkintaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.