Mainos

KTM haluaa lisätä tuulivoiman käyttöä

Suomessa on tällä haavaa käytössä 23 tuulivoimalaitosta. Niistä 11 on Kalajoen ja Kuivaniemen välisellä Perämeren rannikolla. Tuulivoimaa on meillä käytössä kaikkiaan noin seitsemän megawattia. Kauppa- ja teollisuusministeriön tuulivoiman edistämisohjelmassa ehdotetaan tuulivoimakapasiteetin kasvattamista 100 megawattiin vuoteen 2005 mennessä.

Maailmalla uutta tuulivoimakapasiteettia asennetaan vuodessa ydinvoimalan verran. Markkinat kasvavat vuosittain Länsi-Euroopassa kymmeniä prosentteja.

Suomen suurin tuulisähkön tuottaja on Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla toimiva Revon Sähkö Oy. Se on rakennuttanut viime vuosina kaikkiaan 10 tuulimyllyä. Tuulisähkön osuus yhtiön tuottamasta sähkön määrästä on 14 prosenttia.

Muun muassa alueen luonnonsuojelupiiri on muistanut yhtiötä ympäristöpalkinnolla tuulienergian edelläkäyvästä ja ennakkoluulottomasta käytöstä.

Suomen luonnonsuojeluliitossa on menossa ekosähköhanke. Sen tarkoituksena on luoda myöntämisperusteet ekosähkösertifikaatille.
-Sertifkaatti olisi eräänlainen ekomerkki niille energia- ja jakeluyhtiöille, jotka tarjoavat kuluttajille uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköä, Saari sanoo.
(STT) 03:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.