Mainos

KSML: Teuvo Hakkarainen levittää raiskauksesta tuomittujen nimiä Facebookissa

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) levittää internetissä käräjäoikeuden asiakirjaa, jossa paljastetaan kahden rikoksesta tuomitun nimet, uutisoi Keskisuomalainen.

Lehden mukaan Hakkarainen linkitti Facebook-sivulleen Helsingin käräjäoikeuden tuomion, joka liittyy tällä viikolla julkisuuteen nousseeseen raiskaustapaukseen.

Oikeus tuomitsi viime viikon perjantaina kaksi helsinkiläisnuorta ehdolliseen vankeuteen 15-vuotiaan tytön raiskauksesta.

Tuomio on vuodettu verkkopalveluun, jossa voi nimettömänä julkaista asiakirjoja. Tuomiosta käy ilmi muun muassa tuomittujen nimet. Hakkaraisen linkittämä tuomio on sinänsä julkinen, koska siitä on poistettu tapauksen uhrin ja todistajien nimet.

Keskisuomalaisen haastatteleminen oikeusasiantuntijoiden mukaan nimien levittämien saattaa olla laitonta. Kysymyksessä voi olla yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen tai henkilötietolain rikkominen.

– Silloin kun tuollainen vuotaa, minä laitan sen julki. Tuomion löytää kuka tahansa. Ei ole mitään ongelmaa. Linkki on siellä ja sillä sipuli. Minä en suojele raiskaajia. Jos joku niitä haluaa suojella, suojelkoon, mutta minä en suojele, Hakkarainen kommentoi asiaan Keskisuomalaiselle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.