Mainos

KSML: Nyrkillä päähän ja auto kaatopaikalle – varkaat hoidettiin omankädenoikeudella

Virolaiset myymälävarkaat oman käden oikeudella kiinniottaneille miehille vaaditaan vankeutta.

Vuonna 2012 kaksi virolaista miestä varasti pihtiputaalaisesta marketista paristoja noin 300 euron edestä. Samalla varkaiden matkaan lähti Keskisuomalaisen mukaan suklaakonvehtirasia ja astiapyyhkeitä.

Paikkakuntalainen mies oli havainnut näpistyksen ja lähtenyt autollaan seuraamaan virolaisia. Takaa-ajoon lähti myös muita paikallisia. Virolaiset saatiin kiinni, kun he ajoivat ojaan.  

Syytettyjä suomalaisia on yhteensä kuusi.

Kiinniottopaikalla syntyneessä tappelussa suomalaiset ampuivat virolaisia värikuula-aseella, löivät nyrkeillä ja kepillä, pampulla tai putkella sekä potkivat. Kuudesta suomalaismiehestä neljälle vaaditaan ehdollista vankeutta törkeistä pahoinpitelyistä ja kahdelle avunannosta törkeään pahoinpitelyyn. Myös virolaiskaksikko saa Keskisuomalaisen mukaan syytteet törkeästä pahoinpitelystä.

Pahoinpitelyn lisäksi suomalaiset tuhosivat virolaiskaksikon henkilöautoa ja kuljettivat sen tukkiauton kyydissä maankaatopaikalle.

Keskisuomalainen haastatteli tuoreeltaan nujakkaan osallistuneita suomalaisia. He kertoivat olevansa lopen kyllästyneitä jatkuviin varkauksiin ja poliisin hitauteen

– Raja menee siinä seitsemännentoista varkauden kohdalla, kun kuminauha kiristyy. Suunnilleen niin monta kertaa on meillä käyty. Tilanne on katastrofi. Me ollaan lainsuojattomia, yksi miehistä totesi jutussa.

Tappelun pääkäsittely alkoi eilen Keski-Suomen käräjäoikeudessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.