Mainos

KSML: Lapsikaappausratkaisut venyvät - vanhin ratkaisematon juttu vuodelta 1997

Lapsikaappaustapausten selvittäminen venyy, kirjoittaa Keskisuomalainen. Ulkoministeriön vanhin auki oleva lapsikaappaustapaus on vuodelta 1997. Lehden mukaan esimerkiksi Irakiin ja Sudaniin on kaapattu lapsia, joiden kohtalo on vailla ratkaisua.

Palautuksia on erityisen vaikea järjestää, jos lapsi on kaapattu maahan, jossa Suomella ei ole suurlähetystöä. Esimeriksi Irakiin kaapattujen asioita joudutaan järjestelemään Syyrian Damaskoksen-lähetystön välityksellä.

Ulkoministeriön lakimies Hanna Rantala on havainnut, että kaapatun lapsen molemmat vanhemmat ovat yhä useammin maahanmuuttajia. Aikaisemmin tyypillisessä tapauksessa lapsen kaapannut vanhempi oli suomalaisen kanssa avioitunut maahanmuuttaja.

Kaikki tapaukset eivät tule viranomaisten tietoon. Kaapatut lapset -yhdistykselle on ilmoitettu esimerkiksi Syyriaan ja Libyaan tehdyistä kaappauksista, joista ulkoministeriöllä ei ole tietoa.

Keskisuomalaisen mukaan oikeus- ja ulkoministeriöiden tiedoista ilmenee, että viime vuonna Suomesta kaapattiin ulkomaille 18 lasta ja ulkomailta Suomeen kahdeksan lasta. Luvut olivat samanlaiset vuotta aiemmin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.