KSML: Kansainvälinen matkatoimisto varoittaa Suomen uusnatseista

Liikematkoihin erikoistunut matkayhtiö Carlson Wagonlit Trawel lähetti sunnuntaina Suomessa oleville tai maahan tulossa oleville asialleen varoittavan tekstiviestin, kertoo Keskisuomalainen.

Kyseessä oli yhtiön turvallisuus- ja riskienhallintajärjestelmän kautta tuleva viesti, jonka mukaan Suomi on luokiteltu 2-riskiluokkaan.

– Luokkia on viisi. Tyypillisesti 1-luokassa on kyse esimerkiksi lakkotilanteesta. 5-luokassa taas on kyse jo hengenvaarasta, kuten maanjäristyksestä, kertoo CWT:n johtaja Jari Oinonen.

Englannin kielisessä tekstiviestissä kerrotaan poliisin ottaneen yhteen uusnatsien kanssa Jyväskylässä Keski-Suomessa. Viestissä raportoidaan poliisin kiinniotoista, sekä kyynelkaasun käytöstä.

Oinosen mukaan kyseessä on yhtiöllä kansainvälisesti käytössä oleva tiedotusjärjestelmä, jonka avulla palvellaan asiakkaita heidän matkoihinsa liittyen. Riskiarviot tekee yhtiö itse, eikä niillä siis ole tekemistä maiden virallisten matkustussuositusten kanssa.

Oinosella ei ole tietoa kuinka laajalle joukolle Suomea koskenut viesti on lähetetty. Lähtökohtaisesti viestit lähtevät yhtiön asiakkaille, jotka ovat sillä hetkellä kyseisessä maassa tai ovat saapumassa maahan kolmen päivän sisällä.

Lue myös:

    Uusimmat