Mainos

KSF Media haluaa leikata palkkoja

Muun muassa Hufvudstadsbladetia julkaiseva KSF Media haluaa leikata tilapäisesti henkilöstönsä palkkoja. Työnantaja on ehdottanut yhtenä säästötoimena, että palkkoja pienennettäisiin viidellä prosentilla, jotta lehdet selviäisivät hankalan taloustilanteen läpi. Asiasta kertoi Ylen uutiset verkkosivuillaan.

Yhtiön tavoitteena on säästää 0,8 miljoonaa euroa jo aiemmin ilmoitettujen säästötavoitteidensa lisäksi. Toimitusjohtaja Henrik Johanssonin mukaan kyseeseen voi tulla myös muun muassa lomarahojen vaihto vapaaksi. Yt-neuvottelut alkavat ensi tiistaina.

Irtisanomisetkaan eivät ole poissuljettuja. Yhtiö on käynyt tänä vuonna jo yhdet yt-neuvottelut, joiden päätteeksi vähennettiin 18 henkilötyövuotta.

Hufvudstadsbladetin pääluottamusmiehen Sylvia Bjonin mukaan työnantajan ajatus ei ole tervetullut, vaikka taloudellinen tilanne onkin hankala. Bjon muistutti, että Hbl:ssä on jo edellisissä yt-neuvotteluissa käyty tarkasti mahdolliset säästökohteet läpi ja henkilökunta on tiukoilla.

- Onko niin, että omistaja haluaa saman tuotannon, ja me maksamme siitä, Bjon kysyy. Hän sanoi työntekijöiden miettivän jo sitäkin, olisivatko lomautukset parempi vaihtoehto: silloin ainakin tulisi työttömyyskassoilta jotain tuloja. Palkkojen alentaminen on Bjonin mukaan vaarallinen tie.

Lehtikonserniin kuuluvat Hbl:n lisäksi muun muassa sanomalehdet Östra Nyland, Borgåbladet ja Västra Nyland. Yhtiö on yksi Suomen Tietotoimiston STT:n omistajista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.